1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de ‘Işıklar’ Bir Bir Sönüyor
Suriye’de ‘Işıklar’ Bir Bir Sönüyor

Suriye’de ‘Işıklar’ Bir Bir Sönüyor

Suriye’de savaşın başladığı Mart 2011’den bu yana Suriye’nin uydu görüntülerinde yer alan ışıkların yüzde 83 oranında azaldığı açıklandı.

12 Mart 2015 Perşembe 17:01A+A-

Çin’de bulunan Wuhan Üniversitesi, yaptığı araştırmada Suriye’de savaşın başladığı Mart 2011’den bu yana Suriye’nin uydu görüntülerinde yer alan ışıkların yüzde 83 oranında azaldığını duyurdu.

Savaşın beşinci yılına giren Suriye’de yaşanan kayıplara ‘ışık tutacak’ araştırmaya göre Halep, diğer Suriye şehirlerine göre en kötü durumda.

Çatışmaların en yoğun olduğu kuzey kenti Halep’te sönen ışıkların oranı ise yüzde 97. Bölge gözlemcileri, akşam farını yakan araçların Hizbullah destekli Esed hava güçleri tarafından rastgele hedef alındığını söylüyor.

Uluslararası Kurtarma Komitesi Başkanı eski İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ‘Suriye mecazen motomot karanlık çağa adım atıyor’ dedi.

Suriye’de ‘sönen ışıklar’ ile ilgili rapor 130 sivil organizasyon tarafından düzenlendi.

Ülkede yaşanan can kayıplarının başlıca nedeni Esed Rejimi tarafından kullanılan varil bombaları olarak gösteriliyor.

suriyede-isiklar-bir-bir-sonuyor-uzay-uydu.jpeg

Araştırmayı yöneten Çinli biliminsanı Xi Li, karşılaştıkları sonucun şoke edici olduğunu belirterek ‘gece ışıkları datası asla yalan söylemez’ dedi.

Li “Yerin 500 mil yukarısından elde ettiğimiz bu görüntüler, sıradan Suriyelilerin ülkeleri etraflarında yok edilirken her gün acı ve korkuyu nasıl tecrübe ettiklerini anlamamızı sağlıyor” dedi.

Şam ve Kuneytira ise yüzde 35 ve 47 ile düşüşün en az olduğu iki şehir olarak kaydedildi.

(Kaynak: infocenter.media)

HABERE YORUM KAT