1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de İki Kardeşimiz Daha Şehit Düştü
Suriye’de İki Kardeşimiz Daha Şehit Düştü

Suriye’de İki Kardeşimiz Daha Şehit Düştü

Türkiye'den Suriye cihadına katılan bir kardeşimizin daha şehit düştüğü öğrenildi.

08 Haziran 2013 Cumartesi 17:15A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye cihadı saflarında yer almak için Suriye’ye giden bir kardeşimizin daha şehit düştüğü haberi geldi.

Islahhaber.net sitesinin verdiği bilgilere göre Mayıs ayı içinde şehit düşen Adıyamanlı kardeşimizin adı Abdulkadir imiş. Kendisi hakkında başkaca bir bilgiye ulaşılamamakla birlikte aşağıdaki cenaze görüntülerinin kardeşimize ait olduğu ifade ediliyor. Videoda Muhammed Ebu Dücane mahlaslı bir şehit toprağa veriliyor.

Özgür Suriye Haber Ajansının verdiği bilgiye göre kardeşimiz Kürt İslam Cephesi saflarında savaşıyordu ve bir tanktan gelen top mermisinin yanına isabet etmesi sonucu şehit oldu.

adiyamanli-abdulkadir_turkiyelisehit-suriye.jpg

Cephe tarafından yayınlanan bildiride şehit Abdulkadir için şöyle deniliyor:

“Kürt İslam Cephesinde İslam akidesi öğretmeni olmakla birlikte Kur’an hafızıydı. Allah yolunda şehadete susamıştı ve Minning Havaalanını özgürleştirme operasyonunda şehit düştü.”

Cephe komutanı Ebu Abdullah ise onun hakkında şöyle konuştu:

“Ey kardeşim Ebu Ducane! Misk kokan cennete uğurladık seni ve inşallah yakında peygamberlerle, sahabelerle, salihlerle beraber orada buluşacağız.”

Öte yandan sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan bilgiye göre Türkiye’den Ramazan Yılmaz (Ebu Murat) adlı bir kardeşimiz daha Suriye’de şehit düştü.

Rabbimiz kardeşlerimizin şehadetini kabul buyursun! Ailelerine sabır ve dünya-ahiret hayatlarında güzellikler diliyoruz.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum