1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de "Hendek ve Tünellerle" Savunma Hattı
Suriye'de "Hendek ve Tünellerle" Savunma Hattı

Suriye'de "Hendek ve Tünellerle" Savunma Hattı

Uzun süredir rejim güçlerinin hava ve kara saldırılarına maruz kalan Şam'ın Cobar bölgesindeki direnişçiler, kazdıkları tünel ve hendeklerle direniyor.

07 Nisan 2015 Salı 15:44A+A-

Suriye'de başkent Şam'ın Cobar bölgesindeki direnişçiler, kazdıkları tünel ve hendeklerle rejimin kara ve hava saldırılarına direnmeye çalışıyor.

Uzun süredir rejim güçlerinin kara ve hava saldırılarına maruz kalan Cobar'daki direnişçiler, bölgeyi teslim etmemek için direniyor.

Feylaku'r-Rahman Tugayı'nın saha komutanlarından Ebu Zeyn, AA muahabirine yaptığı açıklamada, Şam yönetimine bağlı güçlerin daha çok geceleri Cobar bölgesine sızmaya çalıştığını fakat birliklerin kazdığı tünel ve hendeklerle bunu önlediklerini söyledi.

Başkentin merkezine yakın olduğu ve stratejik önemi dolayısıyla rejimin Cobar'ı almak istediğini, hava saldırıları sonucunda bölgenin harabeye döndüğünü anlatan Ebu Zeyd, rejim güçlerinin direnişçilerin bulunduğu noktalara bir kaç kez "zehirli gazlarla" saldırdığını iddia etti.

Hendekleri çeşitli materyallerle kapattıklarını ifade eden Ebu Zeyd, "Bölgedeki birliklerimiz kazılan tünel ve hendeklerden Esed güçlerine karşı koyarak, sızmalarını önledi. Kazdığımız bu tüneller, adete bir labirent gibi, Esed güçleri, tünel ve hendeklerden dolayı bölgede ilerleyemiyor. Bu tüneler sayesinde Esed güçlerine saldırarak büyük zayiat verdiriyoruz. Cobar'da Esed güçlerine geçit vermeyeceğiz" diye konuştu.

Tugayın birlik komutanlarından Ebu İzz de rejimin verdiği zayiatlar nedeniyle artık kadın askerleri de cepheye sürdüğünü ifade ederek, "Bu da rejimin tükendiğini, silahlı erkeğinin kalmadığını, işin kadınlara düştüğünü gösteriyor" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT