1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Dün 58 Kardeşimiz Katledildi
Suriye’de Dün 58 Kardeşimiz Katledildi

Suriye’de Dün 58 Kardeşimiz Katledildi

Suriye'de Esed'e bağlı ordu güçlerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik operasyonlarında 58 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin 7’si çocuk…

06 Mart 2014 Perşembe 12:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

Beşşar Esed'e bağlı ordu güçlerinin ve çetelerin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 7’si çocuk, 2'si kadın olmak üzere 58 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC)’nin verdiği bilgilere göre ordu güçlerinin yönetim karşıtlarına yönelik hava destekli düzenlediği operasyonlar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 20, Halep'te 18, Humus'ta 9, Dera'da 5, İdlib'te 3, Deyru'z Zor'da 3 olmak üzere 58 kişi şehit oldu.

Bu arada orduya bağlı savaş uçaklarının Deyru'z Zor kentinde muhaliflerin denetiminde olan Osman Bin Affan Camii'ni vurduğu ve caminin büyük hasar gördüğü belirtildi.

Suriye ordusuna bağlı helikopterin Dera Nuva bölgesine "varil bombasıyla" saldırmasında çok sayıda yerleşim yerinin büyük hasar gördüğü kaydedilen açıklamada, rejim güçlerinin Hama, Halep, Şam, Humus ve İdlib'te muhaliflerin kontrolünde olan yerleri savaş uçaklarının bombaladığı bildirildi. 

 

HABERE YORUM KAT