1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Dün 52 Kişi Daha Katledildi
Suriye'de Dün 52 Kişi Daha Katledildi

Suriye'de Dün 52 Kişi Daha Katledildi

Suriye'de özellikle Halep'te varil bombalı saldırılar devam ederken rejim güçlerinin ve çetelerinin saldırılarında dün 52 kişi hayatını kaybetti.

05 Mayıs 2014 Pazartesi 15:41A+A-

Suriye'de, rejime bağlı güçlerin yönetim karşıtlarına ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 52 kişinin daha öldüğü bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC), rejim güçlerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere karadan havan topu ve roketler, havadan "varil, vakum ve misket" bombalarıyla düzenlediği operasyonlarda Halep'te 15, başkent Şam kırsalında 9, Hama ve Dera’da 8’er İdlib'te 6, Humus'ta 2, Lazkiye, Tartus ve Deyru'z Zor kentinde birer olmak üzere 52 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

LCC, ölenlerin 2’sinin çocuk olduğunu, 6 kişinin de işkenceyle katledildiğinin tespit edildiğini bildirdi.

LCC’den yapılan açıklamada Suriye ordusuna ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan Ensari, Mesekin Hananu ve Kadi Askeri bölgelerine "varil" bombasıyla saldırması sonucu çok sayıda yerleşim yerinde ağır hasar meydana geldiği aktarıldı.

Halep'e yapılan hava saldırılarında yolların kullanılmaz hale geldiği, rejime bağlı güçlerin operasyonlarında kentin eski mahallelerindeki bazı tarihi binaların yıkıldığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca başkent Şam'a bağlı Muleyha, Duma, Cobar ve Kabun bölgelerinin rejimin yoğun saldırılarına maruz kaldığı, muhaliflerin denetimindeki yerlere Kasyon Dağındaki askeri birliklerden ağır silahlarla saldırıldığı kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT