1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Bugün 35 Kişi Daha Katledildi
Suriyede Bugün 35 Kişi Daha Katledildi

Suriye'de Bugün 35 Kişi Daha Katledildi

Şam'da 1'i çocuk 13, Hama'da 9, Humus'ta 7, İdlib'te 3, Dera'da 2 ve Raml Cenub'ta 1 olmak üzere 35 kişi katledildi.

30 Mart 2012 Cuma 17:15A+A-

 Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, bugün ülke genelinde Cuma namazından sonra yönetim karşıtı gösterilere güvenlik güçlerinin müdahale etmesi sonucu, Şam'da biri çocuk 13, Hama'da 9, Humus'ta 7, İdlib'te 3, Dera'da 2 ve Raml Cenub'ta bir olmak üzere 35 kişi öldü

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, bugün ülke genelinde Cuma namazından sonra yönetim karşıtı çıkan gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahale etmesi sonucu 16 kişinin öldüğünü bildirdi.

Tank Ateşi Bir Aileyi Yok Etti

Doğudaki Deyr Ez Zor kentinde 6'sı bir aileden 8 kişinin açılan tank ateşinde hayatını kaybettiğini belirten örgüt, Humus'un birçok semtinde sabahtan bu yana atılan havan ve açılan tank ateşinde 3 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Kuzeyde yer alan Halep 2, İdlib, başkent Şam'ın banliyölerinde ve Hama'da birer kişinin Cuma namazından sonra çıkan gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu öldüğünü aktaran örgüt, Ebu Ubeyde bin Cerrah Tugayının başkentin Haresta semtinde yer alan hava istihbarat binasına saldırı düzenlediğini ve Arbin'de bir tankı imha ettiğini belirtti.

Öte yandan, muhalifler ve görgü tanıkları, ordunun Humus'ta Bab Derib, Bab Hud, Safsafa ve Bab Siba'yı ağır silahlarla bombaladığını ve kentin birçok semtinden dumanların yükseldiğini ifade etti.

Hama'ya bağlı El Havaş kentindeki operasyonlar nedeniyle halkın toplu göç ettiğini vurgulayan muhalifler, kentin çevresindeki belde ve köylerde güvenlik güçlerinin baskınlar düzenlediğini ve halkın Cuma namazına gitmesini engellediğini ifade etti.

 

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT