1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Açlık Alarmı
Suriyede Açlık Alarmı

Suriye'de Açlık Alarmı

Kışın gelmesiyle birlikte 10 Milyon Suriyeli açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumda.

16 Kasım 2012 Cuma 11:55A+A-

 

Suriye’de yaşanan olaylar halkı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kışın gelmesi ile birlikte soğuk ve açlık etkisini göstermeye başladı. Bölgede yaşanan ilaç krizi de önümüzdeki günler için büyük tehlike oluşturacak. Naylon çadırlarda yaşayan mülteciler arasında ise salgın hastalıkların baş göstermesinden korkuluyor.

Suriye de 20 aydır süren savaş insani krizi dayanılmaz bir şekle doğru derinleştiriyor. Olayların başladığı ilk günden itibaren hem Suriye içerisinde hem de Suriyelilerin sığındığı ülkelerde mültecilere yönelik yardım çalışması gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ancak Kilis’de bulunan Babusselam kampına ziyarette bulunan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay mültecilerin durumunun gittikçe kötüleştiğini belirtiyor. Şehirlerin bombalanması ile birlikte Suriye halkının büyük kesiminin evlerini terk ederek başka şehirlere ve ülkelere göç ederek mülteci hayatı yaşamaya başladıklarını belirten Osman Atalay, ‘Suriye içinde 3 milyon insanın evlerini terk etmesi ile ticaret hayatının durma noktasına geldiğini, hayvancılık ve tarım hayatının çok büyük kayıplar verdiğini’ belirtti.

10 MİLYON KİŞİ AÇLIK TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA

Yaşanan olayların ardından ticaretin durma noktasına geldiğini, tarım ve hayvancılığın sıkıntıya girdiğini söyleyen Atalay, Suriye genelinde 10 milyon insanın açlık tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını açıkladı.

Osman Atalay yaptığı açıklamaya şu şekilde devam etti: "Kış mevsiminin yüzünü göstermeye başladığı bu günlerde havaların soğumaya başlaması özellikle çocuk ve yaşlıları olumsuz etkileyecek. İnsanlar hastalıkla mücadele edecekler. Benzin ve mazot yokluğu ısınma problemini doğuruyor. Anlaşılan o ki bu kış Suriye’nin en büyük problemi açlık ve ilaç problemi olacak ve bu gidişle Suriye’yi sadece bombalar değil hastalık ve açlık vuracaktır."

Türkiye sınırında 3 aydır 12 bin insan çadırlarda elverişsiz koşularda yaşamını sürdürdüğünü de aktaran Atalay, "Kış mevsimi ile bu çadırlardaki insanların sağlık ve barınma problemi çok derin yaralar açacak. Suriye halkı açlık ve hastalıkla boğuşmaya başladı" dedi.

Osman Atalay, STK’lar ve dünya yardım ve sağlık örgütlerinin Suriyeli mültecilere gereken desteği veremediğine dikkat çekerek gelinen noktada özellikle çocuk ve yaşlı ölümlerin yaşanma tehlikesine karşın şimdiden ciddi önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Atalay sözlerini ‘Suriye halkı için sivil toplum örgütlerine çağrımız şudur ki mülteciler için acil gıda, battaniye ve çocuklar için kışlık mont çizme ihtiyacını hızlı bir şekilde karşılamamız gerekiyor’ diyerek bitirdi.

Özgür-Der'in Düzenlediği Suriye'ye Un Kampanyasının Haberi İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT