1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de 55 Kardeşimiz Daha Katledildi
Suriye'de 55 Kardeşimiz Daha Katledildi

Suriye'de 55 Kardeşimiz Daha Katledildi

Suriye'de Esed'e bağlı rejim güçlerinin dünkü saldırılarında aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 55 kişi hayatını kaybetti.

03 Mart 2014 Pazartesi 13:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin dün çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 55 kardeşimizin daha hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC)’nin verdiği bilgiye göre eejim güçlerinin ve çetelerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere hava destekli gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda Halep'te 27, başkent Şam'ın banliyölerinde 12, Humus'ta 9, Dera’da 3,  İdlib'de 2, Hama ve Deyru'z Zor'da 1’er kişi olmak üzere toplam 55 kişi hayatını kaybetti.

LCC’nin verdiği bilgiler arasında ölenler arasında 3 kadın ve bir çocuğun bulunduğu belirtildi. 1 kişinin de işkenceyle şehit edildiğinin tespit edildiği belirtildi.

Öte yandan rejim güçlerinin Şam'ın güneyinde yer alan ve Filistinli mültecilerin yoğunlukta yaşadığı Yermuk Kampına havan topuyla saldırmasında ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi. Bölgede direnişçilerle rejim güçleri arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı ifade edilen açıklamada, rejim güçlerinin kentin Dareya, Doğu Guta, Berze ve Yebrud bölgelerine kara ve havadan saldırdığı iletildi.

 

HABERE YORUM KAT