1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Suriye’de 4 Bin Rus Asker Var"
"Suriye’de 4 Bin Rus Asker Var"

"Suriye’de 4 Bin Rus Asker Var"

Suriye’deki Rus asker sayısının 4 bine yükseldiğini tahmin eden ABD güvenlik güçlerine göre, hava saldırıları ve asker sayısının artışı, Esed rejiminin kontrol ettiği bölgeleri çok da genişletmedi.

05 Kasım 2015 Perşembe 12:41A+A-

Reuters haber ajansına konuşan ABD güvenlik güçleri, Rusya’nın Suriye’deki hava saldırılarının başladığı 30 Eylül’de 2 bin askerinin olduğunu, ilerleyen dönemde de bu sayının yaklaşık olarak iki katına çıktığını söyledi. ABD’li yetkililere göre, Rusya’nın Suriye’de 35 sabit kanatlı uçağı ve 16 helikopteri var.

Ancak ABD’li yetkililer, bütün Rus yardımına rağmen Esed rejimi kontrol ettiği bölgeleri çok da genişletemediğini iddia ediyorlar. Buna gerekçe olarak da, Suudi Arabistan’ın muhaliflere verdiği tanksavar füzelerin Esed güçlerine verdiği zararı gösteriyorlar.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Hama ve Humus gibi muhaliflerin güçlü olduğu yerlere Rusya’nın top gibi kara birimleri gönderdiğini söyledi. Bu durumun Rus askerlerine saldırı ihtimalini artırdığını ifade etti.

Moskova, Suriye’de savaşan kara birliklerinin olmadığını, sadece eğitimci ve danışmanlarının olduğunu iddia ediyor. Rus Dışişleri Bakanlığı Suriye’deki güçleri ya da kayıpları hakkında açıklama yapmayı reddediyor.

Kaynak: Reuters

HABERE YORUM KAT