1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de 22’si Çocuk 166 Kardeşimiz Şehit Edildi
Suriye’de 22’si Çocuk 166 Kardeşimiz Şehit Edildi

Suriye’de 22’si Çocuk 166 Kardeşimiz Şehit Edildi

Suriye’de dün 92’si Halep’te olmak üzere 166 kardeşimiz şehit edildi. Ölenlerin 22’si çocuk, 10’u kadın ve 3 kişide işkenceyle katledildi.

23 Aralık 2013 Pazartesi 13:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de başta Halep’te varil bombalarıyla yapılan katliamlar olmak üzere Esed’e bağlı rejim birliklerinin saldırıları devam ediyor.

Dün Suriye genelinde 166 kardeşimiz katledildi. Ölenlerin çoğu Halep’ten.

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC) ölenlerin 22’sinin çocuk ve 10’unun kadın olduğunu açıkladı. Ayrıca 3 kişinin işkenceyle şehit edildiğini duyurdu.

LCC’nin verdiği bilgilere göre 92 kişi Halep ve kırsalında, 31 kişi Şam kırsalında, 24 kişi Dera’da, 11 kişi İdlib’de, 4 kişi Deyr ez-Zor’da, 2 kişi Humus’ta, 2 kişi Hama’da katledildi.

Halep Viraneye Döndü

Suriye Hava Kuvvetlerine bağlı helikopterlerin her gün saat 09.00 ile 14.00 arasında Halep'e "varil bombalı" saldırılar düzenlediğini bildiren LCC, orduya ait helikopterlerin 8 günden bu yana süren saldırıları nedeniyle şehrin "viraneye" döndüğü, birçok bölgede altyapının çöktüğü ve yolların kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Halep ve çevre beldelerinin rejime bağlı güçlerin yoğun saldırılarına maruz kaldığı kaydedilen açıklamada, bölgede kalanların da evlerini terk etmeye başladığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, Esed güçlerinin başkent Şam'ın Duma, Yermuk, Berze, Dareyya, Cobar ve Kabun banliyölerine havan topu ve roketlerle saldırdığı duyuruldu.

Öte yandan yine LCC’nin verdiği bilgilere göre İslami Cephe'ye bağlı birlikler Halep Merkezi Cezaevinin çevresini kuşattı ve Suriye ordu birlikleriyle çatıştı.

FOTO GALERİ >>>

 

HABERE YORUM KAT