1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye ve Mısır'dan Rekor Öğrenci Göçü
Suriye ve Mısır'dan Rekor Öğrenci Göçü

Suriye ve Mısır'dan Rekor Öğrenci Göçü

Mısır ve Suriye'deki krizler nedeniyle Türkiye, yüksek öğretimde en çok tercih edilen ülke konumuna geldi.

07 Haziran 2014 Cumartesi 10:34A+A-

Taraf'ın haberine göre; Mısır ve Suriye’deki krizler nedeniyle Türkiye yüksek öğrenimde tercih edilen ülke konumuna geldi. Türkiye burslarını almak için rekor başvuru yapılıdı. 176 ülkeden 82 bin başvuru gerçekleşti. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından verilen “Türkiye Bursları Lisans Programları” için 166 farklı ülkeden 45 bin 581 başvuru gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl Türkiye Bursları Lisans Programları için başvuru yapanların sayısı 31 bin 26 olmuştu.

166 ÜLKEDEN BAŞVURU

2013 yılında 145 farklı ülkeden lisans eğitimi için Türkiye burslarına başvuru yapılırken, bu yıl 166 farklı ülkeden başvuru gerçekleştirildi. 2014 yılında “Türkiye Bursları Lisansüstü Programları” için başvuranların sayısında da geçtiğimiz yıla göre büyük bir artış gerçekleşti. 2013 yılında başvuru sayısı 24 bin 45 iken 2014 yılında bu rakam 36 bin 164’e çıktı.

MISIR VE SURİYE İLK SIRADA

2014 yılında lisans programlarına en fazla başvuruların yapıldığı ilk beş ülke Suriye, Afganistan, Mısır, Yemen ve Somali olurken, lisansüstü programlara en fazla Pakistan, Afganistan, Filistin, Suriye ve Somali’den başvurular gerçekleştirildi. Türkiye bursları için ABD, Çin, Norveç, Ermenistan, Vietnam, Zambiya, Rusya, İspanya, Japonya, Moğolistan, Kosova, Hindistan, Benin, Bosna-Hersek, İran, Brezilya, Tanzanya ve İsrail gibi birçok farklı ülkeden talep gelmesi dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT