1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriye halkının katili Rusya’nın küstahlığı şimdi Kiev’de!
Suriye halkının katili Rusya’nın küstahlığı şimdi Kiev’de!

Suriye halkının katili Rusya’nın küstahlığı şimdi Kiev’de!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Kiev yönetiminin Irak, Suriye, Libya ve ABD tarafından "işgal edilen" diğer devletlerin kaderini hatırlaması gerektiğini dile getirdi.

02 Şubat 2022 Çarşamba 10:49A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya tüm dünyanın gözü önünde Ukrayna sınırına asker yığmaya devam ediyor. Bürokratik açıklamalarda “savaş istemiyoruz” denilse de tansiyonu yükseltmekten çekinmeyen Rusya belli ki Batı’nın tepkisini ölçmek istiyor.

AB ve ABD’nin durumu ise tek kelimeyle içler açısı. Ukrayna'ya destek mesajları verilirken bir yandan Rusya ile ters düşmemek için her şey yapılıyor. Anlaşılan o ki AB’nin Ukrayna’yı açıktan destekleyebilecek siyasi bir gücü yok!

Dünyanın ikircikli duruşunu gören Rusya ise saldırganlığını iyice artırıyor. Sputnik’in aktardığına göre Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda, ABD’li politikacıları dinleyen Kiev yönetiminin Irak, Suriye, Libya ve ABD tarafından “işgal edilen” diğer devletlerin kaderini hatırlaması gerektiğini söyledi.

İşin komik yanı Zaharova’nın dile getirdiği ülkelerden sadece Irak’ı ABD işgal etmişti. Libya’da darbeci Hafter’i destekleyen Rusya, Wagner isimli paralı asker çetesini de bölgeye yollamaktan çekinmemişti!

Komik tarafı buyken trajikomik tarafı ise Suriye halkını katletmek için yüzlerce silah deneyi yaptıklarını açık açık söyleyen Rusyalı yetkililer yaptıkları katliam üzerinden başka halklara göz dağı veriyorlar.

Bir de Suriye’de ve dünyanın başka yerinde yaşanan toplumsal olayları çarpıtan Rusya’nın küstahlığı şimdi Ukrayna halkını tehdit ediyor. Suriyeliler ABD’ye güvenerek zalim bir rejime karşı ayaklanmadılar. Zaharova, Kiev’e göz dağı vereyim derken sapla samanı karıştırıyor. ABD de IŞİD bahanesiyle Rusya gibi Suriye halkına karşı cinayetler işledi üstelik…

Suriye’de yaptıkları katliamlar üzerinden Kiev’i tehdit eden Rusya’ya karşı Ukrayna yönetimi ise şimdilik kararlı bir tutum sergiliyor. Elinde Rusya’nın teknolojik imkanları bulunmayan Ukrayna savaş ortaya çıkarsa direnebilecek mi orasını zaman gösterecek! 

Rusya karşısında Ukrayna'ya yardım eden ülkelerin bayrakları, Ukrayna parlamentosunda açıldı. Türkiye bayrağını da açan Ukraynalı siyasiler dünyanın dikkatini bölgeye çekmeye çalışıyor.

odatv-image-66-4784246110fb4d.jpg

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum