1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye Direniş Lideri Şeyh Rıfai’den Hükümete ve Müslümanlara Uyarı
Suriye Direniş Lideri Şeyh Rıfai’den Hükümete ve Müslümanlara Uyarı

Suriye Direniş Lideri Şeyh Rıfai’den Hükümete ve Müslümanlara Uyarı

Suriye direnişinin liderlerinden Şamlı alim Şeyh Usame er Rıfai, Türkiye’de Suriyeli muhacirlere yönelik ırkçı tavırlarla ilgili Türkiye halkı ile siyasilerine nasihatlarda bulundu.

12 Ağustos 2019 Pazartesi 19:33A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'de son dönemde Suriyeli muhacirlere karşı başlatılan ırkçı ve faşizan tavırlardan dolayı Şeyh Rıfai'nin Hükümete ve Türkiye halkına yönelik yaptığı nasihat. Irkçı, insanlıktan nasibini almamış mahluklar için bu nasihatler faydasızdır ama kendisine Müslüman'ım diyenler için inşaAllah fayda vericidir.

Suriye direnişinin manevi lideri olarak kabul edilen Şeyh Usame er Rifai. Yıllarca sürgünde yaşadıktan sonra Suriye'ye dönen, Suriye'ye döndükten sonra ise özellikle Rıfai Camii'nde verdiği vaazlar ve yaptığı çalışmalarla halkı adeta devrime hazırlayan Şeyh Rifai Suriye halkının en çok sevdiği ve itibar ettiği âlimlerin başında geliyor. Halkı devrime destek vermeye çağırdığı için camide vaaz verirken Esed güçlerinin saldırısına uğrayan, bu saldırıda başından yaralandıktan bir süre sonra da Türkiye'ye gelen Şeyh Usame er Rıfai Suriye halkının özgürlük mücadelesine verdiği destek nedeniyle Suriyeliler tarafından Şeyhu-s Sevra, Devrimin Şeyhi olarak isimlendiriliyor. Aynı zamanda Şamlı Âlimler Birliği'nin Başkanlığı'nı da yürütüyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum