1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriye, Afganistan ve Yemen’den gelenler geri itilirken Ukraynalılara hoş geldin!
Suriye, Afganistan ve Yemen’den gelenler geri itilirken Ukraynalılara hoş geldin!

Suriye, Afganistan ve Yemen’den gelenler geri itilirken Ukraynalılara hoş geldin!

Belarus göçmenleri Avrupa’ya doğru iterken, Polonya ise geri itiyor. Avrupa’nın büyük destek verdiği Polonya’nın sınırları, sadece Ukraynalı sığınmacılara açık!

09 Haziran 2022 Perşembe 11:48A+A-

HAKSÖZ HABER

İnsan Hakları İzleme Örgütü [Human Rights Watch], Polonya sınırında geri itilen ve kabul alan göçmenleri yerinde gözledi. Avrupa’nın ikiyüzlülüğünü kanıtlayan bir belgesel yayımlayan HRW, Batı’nın ırkçı göçmen ayrımcılığını belgeledi.

Polonya, Belarus sınırına ördüğü dikenli teller ve duvarlar ile Avrupa’ya olan göçmen, sığınmacı akışını  kontrol ettiği gibi Avrupa standartlarına göre sığınmacı kabul ediyor!

Polonya için Ukraynalı göçmenler diğer tüm göçmen gruplarından daha üstün ve evla kabul ediliyor. Ukraynalı göçmenlerin geçebilmesi için diğer göçmenler itiliyor, tartaklanıyor ve sınırın öte tarafında aç, susuz ve açıkta kalmaya zorlanıyor.

Ukrayna, Suriye, Yemen, Afganistan ve Irak gibi ülkelerden zorunlu sebeplerle ayrılan göçmenler Polonya-Belarus sınırında sıkışmış durumda. İnsan Hakları Gözlemevi yerinde yaptığı çalışmada, Ukraynalı göçmenlerin Polonya sınırını aşabildiğini diğer tüm göçmen kafilelerinin ise sınırda bekletildiğini kayda aldı.

Sınırda sıkıştırılan göçmenlerin gidebilecekleri yer sınırda bulunan orman oluyor. Ormanda günlerce aç, susuz ve ıslak bekleyen göçmenlerin tek amacı daha güvenli bir yerde yaşamak.

HRW’dan Lydia Gall: “Bir Polonya sınır kapısı Ukraynalıları ülkeye alırken, diğer sınır kapısı Afgan, Suriyeli ve Yemenlileri geri itiyor. Polonya’nın yaşlı, hasta veya siyahi insanları geri iten bu hukuksuz davranışından acil vazgeçmesi gerekiyor. Her birinin sığınma hakkı alabilmesi için sınırı geçebilmesi gerekiyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum