1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. "Duhok’ta 9 sivili PKK öldürdü"
"Duhok’ta 9 sivili PKK öldürdü"

"Duhok’ta 9 sivili PKK öldürdü"

Irak Meclisindeki Sünni es-Siyade Koalisyonu Başkanı Hamis Hançer, çarşamba günü Duhok’ta 9 sivilin ölmesiyle sonuçlanan saldırının PKK tarafından yapıldığını söyledi.

23 Temmuz 2022 Cumartesi 12:39A+A-

Irak Meclisindeki Sünni es-Siyade Koalisyonu Başkanı Hamis Hançer, Duhok’ta sivillerin hedef alındığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Irak Meclisinde en geniş Sünni milletvekili sayısına sahip olan Hançer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Duhok olayında sinsi bir terör örgütü oyunu olduğunu ve saldırıyı bölgedeki terör mafyalarının yaptığını ifade etti.

Terör mafyalarının ülke insanının canına kıyarak siyasi amaçlarına ulaşmak istediğini vurgulayan Hançer, ülkenin egemenliğinin korunması için Iraklıların tamamının birleşerek bu teröristlere karşı koymasını istedi. Irak hükümetinin terör unsurlarına karşı aciz kalmasını esefle karşılayan Hançer, tüm sınırların terör unsurları ve mafyalarından arındırılması gerektiğini kaydetti.

Duhok’a bağlı Zaho’da çarşamba günü yapılan saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı kınayan Türk Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin sivilleri hedef alan her saldırının karşısında olduğunu vurgulamıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum