1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Süleymaniye mülteciler yüzünden mi bu hale geldi?
Süleymaniye mülteciler yüzünden mi bu hale geldi?

Süleymaniye mülteciler yüzünden mi bu hale geldi?

Milliyet gazetesi Süleymaniye’nin rezil halini mültecilere bağlamış!

15 Şubat 2022 Salı 11:13A+A-

HAKSÖZ HABER

Süleymaniye semti uzun yıllardır viranelik halde. Başlatılan restorasyon çalışmalarının bazıları akamete uğradı bazıları da bitmek bilmiyor! Süleymaniye Camii’nin Vezneciler’e bakan yüzü işlevselliğini korurken Küçükpazar’a doğru bağlanan taraf yıllardır yıkık bir halde. Ancak ne hikmetse Milliyet gazetesi bu virane hali mültecilere bağlamış!

Milliyet gazetesinde “Bir dönemin nezih semti Süleymaniye, kayıtsız göçmenlerin mekanı haline geldi kelimenin tam anlamıyla İstanbul’un kalbindeki virane olarak kurtarılmayı bekliyor.”  spot cümlesiyle çıkan haber Süleymaniye’deki durumu müsebbibini mültecilermiş gibi göstererek gerçekleri çarpıtıyor. 90’lı yıllardan beri devam eden göçten bahseden haber son olarak Suriyeli ve Afganistanlı göçüyle birlikte Süleymaniye’nin kimliğini kaybettiğini ileri sürerek mevzunun farkında olmadığını gösteriyor.

Mülteciler oraya zaten virane halde olduğu için geliyor! Zira bakımsız binalar ve güvenlik sorunları sebebiyle ekonomik olarak bağımsızlığını elde etmiş kesimler burayı tercih etmezken mültecilerin ise yapacak bir şeyi yok!

62096dcb86b24a121827a460.jpg

“Afganistan gibi”, “Mülteciler doldurdu” ara başlıkları olan haber yıllardır var olan bir sorunu mültecilerle ilişkilendirerek bir sorunu tartışmak yerine popülizmi tercih ediyor. Türkiye medyası hala mülteci meselesini sağlıklı bir zeminde tartışmayı beceremiyor. Bu beceriksizlik iş bilmezlikten mi yoksa perspektif sorunundan mı kaynaklanıyor yorumu okurlarımıza bırakıyoruz!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum