1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sayın Soylu "kantarın topuzu" biraz kaçtı galiba
Sayın Soylu "kantarın topuzu" biraz kaçtı galiba

Sayın Soylu "kantarın topuzu" biraz kaçtı galiba

Samsun'da AK Parti toplantısında bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı çalışmaları hamasi bir dille abartınca ortaya ilginç bir konusma çıktı.

14 Şubat 2022 Pazartesi 12:07A+A-

HAKSÖZ HABER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'ndeki AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi'nde konuştu

Burada hamasi söylemlerde bulunan Soylu, kendisini dinleyenleri farklı dünyalara götürdü. 

İktidarın dünyaya bakış açısını yansıtmaya çalışan bunda başarılı olmaktan öte yeni bir çıta oluşturan Süleyman Soylu hamsette kantarın topuzunu kaçırdı. 

Soylu, “Belki sıcağı sıcağına fark etmiyoruz ama 100 yıl sonradan bugüne bakıldığında dönüp 100 yıl sonraki nesiller diyecek ki 'Allah onların aldığı riskten, Allah onların gösterdiği cesaretten, Allah onların gösterdiği dik duruştan razı olsun.' Nasıl biz ecdadımız için söylüyorsak... Biz öyle bir nesiliz ki hem cumhuriyetin birinci asrını hem de cumhuriyetin ikinci asrını birlikte görebilecek nesiliz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin 2023'te ‘bambaşka bir adım ortaya koyacağını’ öne süren Soylu, "Aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş. Bu millet 2023'te öyle bir karar verecek ki öyle bir tokat, öyle bir sille sallayacak ki şu Avrupa'nın, Amerika'nın ayakları altından bize oyun kurmaya çalışanlara öyle bir mağlubiyet tattıracak ki o zaman Sayın Cumhurbaşkanımız çıkacak dünyanın o kelli felli bütün liderleri onun önünde saygı duruşu yapacaklar" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu, iktidarın çalışmaları ile beraber Batıyla aradaki "300 yıllık" makasın kapandığını  iddia ettiği konuşmasında, “Elimizde büyük bir fırsat var. İlk kez Batı’yı yönsüz yakaladık. Yeniden bir devir uyanmasından korkuyorlar. Yeniden ecdadımızın bize bıraktığı mirasın bütün dünyaya hüküm sürmesinden korkuyorlar. Yeniden haktan korkuyorlar. Yeniden adaletten korkuyorlar. Batı'yı bu kadar sersefil bir halde bulmuşken, Amerika’yı bu kadar ne yaptığını bilemez halde bulmuşken birbirleriyle Karadeniz’den Balkanlara kadar ve dünyanın başka noktalarında ‘acaba ne yapacağız’ endişesi halinde uğraş halinde bulmuşken şimdi fırsatını yakaladık. 300 yıllık makası kapatıyoruz. Buna bu kadrolar ev sahipliği yapmaktadırlar. Şimdi topyekun yüklenmelerinin, Avrupa’dan Amerika’dan dünyanın her yerinden yüklenmelerinin bir tek sebebi vardır. Eğer bunlar 2023’ten sonra Türkiye’yi yönetmeye kalkarlarsa yönetirlerse ‘eyvah biz yandık’ anlayışı ve korkusudur. O korkularıyla onları yüzleştirmek bizim boynumuzun borcudur.” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum