1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. STK’lardan yılbaşı kutlaması yapan Amasya Belediyesine tepki
STK’lardan yılbaşı kutlaması yapan Amasya Belediyesine tepki

STK’lardan yılbaşı kutlaması yapan Amasya Belediyesine tepki

Amasya’daki İslami kuruluşları bünyesinde toplayan GÖKBİR, bir basın açıklaması yaparak kent meydanında yılbaşı kutlaması etkinliği yapan belediyeye tepki gösterdi.

04 Ocak 2022 Salı 13:47A+A-

“Amasya Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sarı’ya Açık Mektup” başlığıyla yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Amasyamız için 2022 yılının hayır ve saadet getirmesi dileğimizdir ama ne yazık ki Amasya geçmişte asla bilmediği, yaşamadığı sadece son iki yıldır karşılaştığımız üzücü manzaralara şahit oldu ve 2022 yılına hayırlı sayılması mümkün olmayan bir adımla girildi. Pandemi öncesi 2020 yılının başlangıcında olduğu gibi Amasya Belediyesinin organizasyonuyla bu yılda kent meydanında yılbaşı kutlamaları yapıldı.

Amasya  Belediyesinin şehrimizde geçtiğimiz yıl başlattığı yılbaşı kutlama organizasyonunun yanlış olduğunu, inancımızla, kültürümüzle, kimliğimizle temelden çeliştiğini geçen yıl da dile getirmiş, bu kutlamaların Amasya için kötü bir geleneğe dönüşeceği endişesini kamuoyuyla paylaşmıştık.

Hıristiyan Batı medeniyetinin tüm dünyaya dayattığı kültür emperyalizminin en önemli araçlarından biri hiç şüphesiz kendi geleneğine ait belli tarih ve kutlamaların evrensellik görünümüyle yaygınlaştırılmasıdır. Bu şekilde kendi dünya görüşünü, geleneğini, inancını ve örfünü çeşitli adlarla farklı inanç ve kültürel değerlere sahip halklara empoze eden Batı küresel bir asimilasyon siyaseti izlemektedir. 

İşte yılbaşı kutlaması adı verilen ve bizim toplumumuzun değerleri ile hiçbir ilişkisi bulunmayan, insanlarımızı ve bilhassa da gençlerimizi kendi kimlik ve değerlerine yabancılaştıran etkinlikler de bu anlayışın bir tezahürü olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu küresel dejenerasyon faaliyetine Amasya gibi İslami değerlerine bağlı insanların çoğunlukta bulunduğu bir kentte, üstelik de kamuyunu temsil eden belediye aracılığıyla katkıda bulunulması ise başlı başına bir olumsuzluk olup, inanıyoruz ki halkımızı da derinden üzmüştür.

31 Aralık gecesi yapılan yılbaşı kutlamaları veya 14 Şubat Sevgililer Günü türünden günlerin, etkinliklerin, kutlamaların bizim toplumumuz da hiçbir yeri olmamalıdır. Bu tür organizasyonlar düzenlemek bizi biz olmaktan çıkarır, başkalaştırır. Her fırsatta lanetle andığımız Batı sömürgeciliğine teslim olmamız, sözle karşı çıktığımız anlayışa fiilen sahip çıkmamız anlamına gelir.

Bu kaygıdan hareketle Amasya Belediye Başkanlığına açık bir çağrıda bulunuyor ve yapılan yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz. Lütfen zaten küresel güçlerce devasa teknolojik imkanlar ve çeşitli araçlarla yürütülen ifsad kampanyasına siz de organizasyon yaparak katkıda bulunmayın! Amasya’nın manevi atmosferinin kirlenmesine alet olmayın!

 

HABERE YORUM KAT