1. HABERLER

  2. HABER

  3. Stat Kutlamaları Tamamen Kaldırıldı
Stat Kutlamaları Tamamen Kaldırıldı

Stat Kutlamaları Tamamen Kaldırıldı

Resmi bayramların statlarda kutlanması uygulaması tamamen kaldırıldı. 23 Nisan'da koltuk devri de sona erdi.

06 Nisan 2013 Cumartesi 15:05A+A-

“Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” adıyla kutlanan 23 Nisan’da gelenekselleşen devlet başkanlarından koltuk devri uygulaması artık tarihe karıştı.

Geçen yıl değiştirilen “milli bayram kutlama yönetmeliği” bu yıl uygulamaya geçiyor.

Sabah'tan Safure Cantürk'ün haberine göre; 23 Nisan'larda çocukların devlet adamlarının koltuğuna oturması uygulaması bu yıldan itibaren sona erecek. İlkokul öğrencilerinin stadyum gösterilerinin yerine kapalı spor salonları, alışveriş merkezleri ve parklarda şenlik yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl hazırladığı Ulusal ve Resmi Bayram Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklik bu yıl ilk kez 23 Nisan'da uygulanmaya başlayacak. Bakanlık yetkilileri, çocukların makam koltuklarına oturması uygulamasının öğrenciler arasında olumsuz bir rekabete dönüştüğünü ve öğrenci seçme işleminin hem öğrenci hem de öğretmenler için strese neden olduğunu belirtiyor.

STADYUM ARTIK YOK

Her yıl Başkent'te 19 Mayıs Stadyumu'nda öğrencinin katıldığı gösteriler de bu yıl yapılmayacak. Bu yıl Ankara Valiliği, gündüz Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda ve Gençlik Parkı'nda bir gösteri ve şenlik hazırlığı yapıyor.

Yeni yönetmelikle, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve devlet protokolünün katıldığı “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” resmi töreni de tarihe karıştı. Bunun yerine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, günün anlam ve önemini belirten mesajını medya aracılığıyla duyuracak.

Her 19 Mayıs'ta sergilenen Samsun'dan getirilen bayrak ve toprağın teslimi gibi uygulamalar da yapılmayacak.

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”, devlet töreni ile kutlanan tek resmi bayram olacak. Cumhurbaşkanı Anıtkabir'e çelenk koyduktan sonra Çankaya'da tebrikleri kabul edecek. Devletin, milli bayramlarda tek resepsiyonu 29 Ekim'de olacak. Çankaya'da da bayram resepsiyonu verilecek.

 

HABERE YORUM KAT