1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Şort ve kısa pantolon derdine düşen Türkiye solu!
Şort ve kısa pantolon derdine düşen Türkiye solu!

Şort ve kısa pantolon derdine düşen Türkiye solu!

KTÜ kampüsü içerisindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı kantinde kısa pantolon ve şort yasağı getirilmesinden çok rahatsız olanlar var!

19 Nisan 2022 Salı 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de giyim kuşam meselesi her zaman laik-seküler çevreler için modernleşmenin ön kabulü olarak toplumun hassasiyetlerine karşı bir silah gibi kullanıldı. Şapka kanunu bunun en bilinen örneklerindendir!

Başörtüsü yasağı ise bu ön kabulün en bariz düşmanlık göstergesiydi. Kemalizm’in militarist modernleşme öğretisinin takipçisi olan Türkiye solu ise bugün tesettüre aykırı giyim tarzını yaygınlaştırmaya çalışıyor.

Mini etek tartışmalarıyla çıplaklığın olağanlaştırılması amaçlanmıştı. Buradaki en sorunlu yaklaşımlardan birisi ise meselenin kadınlara indirgenmesi. Erkeklerin giyim alışkanlıkları da fazlasıyla ifsada maruz kalıyor. Dar pantolonlarla ve tişörtlerle beden imgesi ön plana çıkartılmaya çalışılıyor. Şort ve kısa pantolonla tesettüre mugayir olan yaygınlaştırılıyor!

Artık çok rahatsız edici bir hal alan bu saçma giyinme alışkanlığı işin özünde “giyinememe” alışkanlığından ibaret. Kadın yapınca anormal karşılayıp erkeklerin kısa şortla gezmesini normalleştirmek ise başlı başına bir saçmalık.

Yurtlar kalabalık nüfusların bir arada yaşadığı ve ilişkilerin ister istemez laçkalaşabildiği ortamlar olma özelliğine sahip. Belki bu sebepten belki de sadece çirkin görüntüsü sebebiyle Karadeniz Teknik Üniversitesi‘nde (KTÜ) bulunan erkek KYK yurdunda öğrencilerin şortla yemekhaneye inmesi yasaklandı.

Sözcü, TELE1 ve T24, Kolektif isimli sol öğrenci grubunun açıklamasından yola çıkarak şort yasağını dert edinmişler! İşsizlikten ne yapacağını bilemeyen Türkiye solunun hal-i pürmelali bu işte! Şort ve kısa pantolonun derdine düşmek!

 

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum