1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sol'un İslam düşmanlığı manipülasyonu beraberinde getiriyor!
Sol'un İslam düşmanlığı manipülasyonu beraberinde getiriyor!

Sol'un İslam düşmanlığı manipülasyonu beraberinde getiriyor!

Erk Acarer isimli sol tandanslı gazetecinin sosyal medya hesabı üzerinden aktardığı ırkçılık ve nefret dilli söylemleri gerçeği yansıtmazken, gazetecilik mesleğini icra ettiği mi düşünülecek?

19 Kasım 2021 Cuma 16:17A+A-

HAKSÖZ HABER

Uzun bir süredir organize suç örgütü liderinin iddiaları, kimi gazeteciler tarafından gündemde tutulmaya çalışılıyor.

Özellikle gündem olunması için gazetecilerin desteğine ihtiyaç duyan suç örgütü liderinin söylemlerini, “aktarmakla kendisini yükümlü kılan gazetecilerin” zaman zaman ahlaki ve gazetecilik temel unsurlarını gözetmediği görülüyor.

Bu yüzden kimi gazetecilerin çalıştıkları basın kuruluşları ile iş akitleri sona erdirilirken, malum gazeteciler de sosyal medyanın olanakları üzerinden gazetecilik yapmaya çalıştıklarını belirterek gündemde kalmaya devam ediyor!

Erk Acarer adlı gazeteci de sosyal medya hesabı üzerinden İslam düşmanlığını sergilediği, ırkçılığı ve nefret dilini kullanarak aktardığı bir veriyi teyit etmeden sundu.

17 Kasım Uluslararası Öğrenciler Günü kapsamında Medipol Ünversitesi, Güney Kampüsü’nde uluslararası öğrencileri kültürel unsurlarını tanıtacak şekilde ağırladı.

medipol-uni.jpg

Konuyla ilgili Medipol Üniversitesi’nden bir grup Yemenli gencin çektikleri fotoğraflardaki "kültürel objelere" takılı kalan, "Taliban" benzetmeleri yapan, “eli kılıçlıların gezindiği okul” söylemleri ile tahkir edici söylemlerde bulunan kimi Türkiyeli öğrencilerin, gerçeğe aykırı ve kasıtlı bir manipülasyon içeren videoları sosyal medyada ilgiyle izlenerek tepki çekti.

Gazetecilik mesleğini icra ettiğini iddia eden, gerçeği araştırmaya dahi tenezzül etmeyen Erk Acarer de çok takipçili hesabı üzerinden bu manipülasyona ortak oldu.

Erk Acarer, “İstanbul Medipol Üniversitesi… Öğrenciler, buna benzer tuhaf gösterilerin üniversitenin farklı yerlerinde sık sık yapıldığını dile getiriyor. Bunlar kim, bunun amacı ne, bunlara kim izin veriyor?” diye yazarken fısıltı gazeteciliği yapmanın da ötesinde kendisinin uydurduğu söylemleri milyonlarca kişiye aktardı.

erk-acerer-tweet.jpg

Üniversitenin kültürel, yılda bir gerçekleşen etkinliğini, “üniversitenin farklı yerlerinde sık sık yapıldığını…” dile getiren sözde gazetecinin İslam karşıtı ve ırkçı söylemleri hatıra gelindiğinde niyetinin iyi olmadığını anlamak zor olmuyor.

Yemenli birkaç Medipol Üniversiteli öğrenci de duruma tepki göstererek manipülasyon içerikli paylaşımda bulunan Erk Acarer’e aktardığı durumun gerçeği yansıtmadığını iletti.

yemenli-ogrenci-1.jpgyemenli-ogrenci-2.jpgyemenli-ogrenci-3.jpg

Ancak Acarer bu gönderileri görmesine ve durumun gerçeği yansıtmadığını bilmesine rağmen gazetecilere, kendince hatırlattığı “onur, şeref ve gerçeğe sadık kalmak” gibi unsurları işine gelmediği zaman kendisinin de umursamayacağını kanıtladı.

Türkiyeli bir öğrenci de bu durumun neden garipsenmemesi gerektiğini şöyle aktardı. 

turkiyeli-tepki-2.jpg

 

Konuya ilişkin Yemenli öğrencilerin fotoğraf çekmek için bir araya geldiklerini gösteren video, 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum