1. HABERLER

  2. HABER

  3. Solcular Boğaziçi'nde Yetimhane Kermesine Saldırdı
Solcular Boğaziçi'nde Yetimhane Kermesine Saldırdı

Solcular Boğaziçi'nde Yetimhane Kermesine Saldırdı

Boğaziçi Üniversitesi'nde solcu gruplar, İHH aracılığıyla yetimhaneye gönderilecek olan yardım kermesini taciz etti.

27 Şubat 2014 Perşembe 14:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bugün sabah saatlerinde Boğaziçi Üniversitesi'nde İHH gönüllüsü öğrencilerin Ferah Projesi kapsamında Uganda'daki yetimhane yararına düzenlediği kermes, hiçbir İslami vurguya tahammül edemeyen bir grup öğrencinin saldırısına maruz kaldı.

Saldırganlığı ve çirkefliğiyle bilinen sol öğrenci grubu Öğrenci Kolektiflerinden bir grup standın hemen yanı başına "İHH Cihatçı Katilleri Besliyor", "İHH'nın Yardım Ettiği El-Nusra Üniversiteleri Tehdit Ediyor", "Paralar Yetimhanelere Değil Cihatçılara Gidiyor" yazılı afişler asarak tacizde bulundular. Müslüman öğrencilerin müdahale edip söz konusu çirkin afişleri indirmek istemeleri sonucu tansiyon yükseldi. Standın ‘Suriye’deki muhalif gruplara’ para toplamak için düzenlendiğini iddia eden solcu öğrenciler stantta duran öğrencilere saldırdı. Sözlü hakaretlerde bulunan solcu öğrencilere Müslüman öğrenciler müdahale etti ve kısa süreli fiili bir gerilim yaşandı.

Gerilimin yükselmesi üzerine bazı hocalar araya girerek olayın büyümesini engellemeye çalıştı. Bu sırada kermesi düzenleyen grubun yanına gelen öğrenciler de stant önünde toplanarak kermese destek verdi. 

Son olarak eş zamanlı olarak Kuzey Kampüs meydanını boşaltmak konusunda anlaşan taraflar basın açıklamalarını okuyarak alandan uzaklaştılar. 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum