1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sol ve Kemalistlerin Propaganda Yalanları Bitmiyor
Sol ve Kemalistlerin Propaganda Yalanları Bitmiyor

Sol ve Kemalistlerin Propaganda Yalanları Bitmiyor

Sol ve Kemalist unsurların yalan mekanizması koronalı günlerde de dur durak bilmeden işlemeye devam ediyor. İmal ettikleri son ürünleri ise Türkiye-Katar dayanışmasıyla edinilen virüs tanı kiti üzerinden Çin ve Mustafa Kemal propagandası yapmak oldu.

23 Mart 2020 Pazartesi 14:16A+A-

HAKSÖZ-HABER

Koronavirüs felaketi tüm dünyayı kasıp kavururken Türkiye’de Sağlık Bakanlığı son derece titiz ve önemli çalışmalara imza atıyor. İktidarın sırf İslami duyarlıklı karakterinden ötürü bu çabaları her fırsattı tahfif etmekten geri kalmayan Sol ve Kemalist unsurların ise her zamanki gibi işi gücü kara propaganda.

Çin lehine lobicilik faaliyetleri icra edenlerin son yalanı tanı kitleri olayı oldu.

Türkiye’nin Çin’deki firmanın Katarlı ortakları üzerinden sipariş ettiği tanı kitleri Sol ve Kemalistler tarafından “Çin’in Türkiye’ye armağanı” havasında sunuldu. Çin’in bu sözde vefakarane tutumundan Mustafa Kemal’e de pay çıkarmayı ihmal etmeyen Sol ve Kemalistler, buradan hareketle işleri olduğu üzere AK Parti hükümetine laf saymayı da ihmal etmedi.

Neymiş, 15 dakika içerisinde koronavirüs tespiti yapan tanı kitini üreterek büyük bir başarıya imza atan dostumuz Çin, sipariş veren tüm ülkeler arasında Türkiye’yi önceleyerek büyüklük göstermiş! Bununla da kalmayan Çin, 1940 yılındaki kolera felaketi karşısında kendisini yalnız bırakmayarak aşı ilacı gönderen Mustafa Kemal Türkiye’sinin iyiliğini unutmamış ve bu yüzden ilk parti tanı kitlerini bedava göndererek vefa borcunu ödeyecekmiş! Gel gör ki AKP bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Refik Saydam Hıfzısıhha Akademisini 2011 yılında kapatmış!

Bu çarpıtılmış bilginin arkasında Merdan Yanardağ isminin öne çıkması ise hiç şaşırtıcı değil.

7583-001.jpg

Tescilli bir yalancı, profesyonel bir kara-propaganda uzmanı ve iflah olmaz bir askeri vesayet yandaşı olan Merdan Yanardağ’ın ilk olarak whatshap üzerinden dolaşıma soktuğu daha sonra ise Twitter’da içindeki tutarsızlıklardan ötürü düzeltmeye giriştiği habere Sol ve Kemalistlerin atlaması gecikmedi. Bir olayın ne kadar sulandırılıp saptırılabileceğine dair örnek olarak https://tele1.com.tr/cinin-gonderdigi-2-milyon-hizli-tani-kitinde-mustafa-kemal-detayi-144037/ linki gösterilebilir.

Türkiye-Katar Dayanışmasından Çin Lehine Propaganda Üretmek!

İşin aslı ne mi? Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devreye girmesiyle oluşan Türkiye-Katar dayanışması.

Detaylarını Milliyet’teki konuyla alakalı haberden okuyalım:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DEVREYE GİRDİ! HIZLI TEST KİTİNDE ÖNCELİK TÜRKİYE’YE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hızlı test kitinin üreticisi Çinli firmanın ortaklarının Katarlı olduğunu öğrenince Katarlı üst düzey yetkililerle temasa geçip testin Türkiye’ye getirilmesini hızlandırdı. Türkiye bu kitten ilk etapta 2 milyon adet aldı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Çin’den alınan hızlı koronavirüs testlerinin getirilmesi için önemli bir rol oynadığı öğrenildi. Erdoğan’ın test kitinin üreticisi Çinli firmanın ortaklarının Katarlı olması nedeniyle, Katarlı üst düzey yetkililer ile irtibata geçerek testin getirilmesini hızlandırdığı kaydedildi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında en kritik aşamaların başında hastalığın hızlı teşhisi bulunuyor. Hastalığın yayılımının en az indirilmesi için daha fazla test yapılması gerekirken Türkiye 2-3 saat içerisinde sonuç alınabilen yerli kitleri geliştirdi. Çin ise geçtiğimiz haftalarda 15 dakikada sonuç veren koronavirüs testini ortaya çıkarmayı başardı.

2 milyonu Türkiye’ye

Kritik süreçte Çin ve Katar ortaklığındaki şirketin geliştirdiği 15 dakiada sonuç veren “Kovid-19 Test Tanı Kiti”ne birçok ülke talip olurken Türkiye bu kitten ilk etapta 2 milyon adet alarak ön plana çıktı. Bu alım sürecinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önemli bir rol oynadığı kaydedildi. Firmanın ortakları arasında Katarlı olduğu bilgisinin edinilmesi üzerine Erdoğan’ın devreye girerek, Katarlı üst düzey yetkililerle görüşmesinin testin Türkiye tarafından hızla alınmasında önemli rol oynadığı kaydedildi. Erdoğan’ın bu temasının ardından gerekli görüşmeler gerçekleşti ve testler önceki akşam itibariyle Türkiye’ye geldi. Firmanın ilk etapta 3 milyona yakın üretim yaptığı ve bunun 2 milyonunu Türkiye’ye verdiği de kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum