1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sol Şirretlik Her Zamanki Gibi Hem Suçlu, Hem Güçlü!
Sol Şirretlik Her Zamanki Gibi Hem Suçlu, Hem Güçlü!

Sol Şirretlik Her Zamanki Gibi Hem Suçlu, Hem Güçlü!

Pazar günü Bağcılar’da HDP’lilerin eylemine saldırdığı iddia edilen ve IŞİD mensubu olduğu söylenen kişinin IŞİD’le bir alakası olmadığı gibi, saldıran değil, bilakis saldırıya uğrayan taraf olduğu ortaya çıktı.

11 Haziran 2014 Çarşamba 15:06A+A-

IŞİD Provokasyonu mu, HDP sahtekarlığı mı?

Yeni Şafak’ta bugün yayınlanan haberde tişörtü üzerinden derin senaryolara ve asılsız iddialara konu olan Ahmet Kıyak tamamen tesadüf eseri orada bulunduğunu ve olay sırasında HDP’lilerce darp edildiğini ifade etti.

Çeşitli gazete ve internet sitelerinde 'IŞİD'ci saldırgan' olarak gösterilen Ahmet Kıyak'a Yeni Şafak ulaştı. Basın organlarında gözaltına alınmadığı söylenen Kıyak, 'O akşam karakoldan 22:30'da çıktım' dedi. Karakolda verdiği ifadenin tutanağını da gösteren Kıyak, 'IŞİD arması dedikleri Peygamber Efendimiz'in mührüdür, benim IŞİD'le bir alakam yok' ifadelerini kullandı.

HDP BİNASINA SOKMAK İSTEDİLER

İsmailağa Cemaati'nden olduğunu söyleyen Kıyak polise yaşananları şöyle anlattı: 'O gün saat 16:45 sıralarında eşim alış veriş için Bağcılar İstanbul Caddesi HDP binasının karşısındaki markete gidecekti. Ben de eşimi almak için buraya gittim. Oraya gittiğimde çıkan olaylardan sonra marketin kepenklerinin kapatılmış olduğunu gördüm, eşim de markette kalmıştı. Bu sırada sivil giyimli şahıslar benim resmimi çektiler. Ben önce şahısları sivil polis sandım. Bu kişiler daha sonra kolumdan tutarak beni olayların içine doğru çekmeye çalıştılar. HDP binasının içine sokmaya çalışınca bunların polis olmadıklarını anladım. Beni darp ettiler.'

SAKAL İÇİN BENİ KULLANDILAR

Belediyenin reklam işlerini yaptığını ve görevinin asılan pankartları toplamak olduğunu belirten Kıyak bu nedenle cebinde sürekli maket bıçağı olduğunu söyledi. 'Panikle maket bıçağını elime aldım ama bıçağın ucu yoktu' diyen Kıyak, 'Amacım provokasyon yapmak değildi. Orada birileri sadece sakallı olduğum için olayın şeklini başka bir yöne çevirmek istediler. Bu yöntemle beni kullanmak istediler' ifadelerini kullandı. Kıyak, kendisini HDP binasına sokmak isteyen şahıslardan davacı olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT