1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Sokak ortasında “Lebbeyk Ya Ali, Lebbeyk Ya Hasan!” katliamları
Sokak ortasında “Lebbeyk Ya Ali, Lebbeyk Ya Hasan!” katliamları

Sokak ortasında “Lebbeyk Ya Ali, Lebbeyk Ya Hasan!” katliamları

Irak'ta Haşdi Şabi çetelerinin yargısız infaz görüntüleri ortaya çıktı!

17 Haziran 2021 Perşembe 11:08A+A-

HAKSÖZ HABER

Sosyal medyaya düşen bir videoda Irak’ta Haşdi Şabi çetelerinin yargısız infazları görüntülendi. Elleri arkadan bağlanmış, gözleri de bağlanmış olan kişiler “Lebbeyk Ya Hasan!” sloganları atan çeteler tarafından katlediliyor.

+18

TRT muhabiri Mustafa Kerim'in de paylaştığı video Şii mezhepçiliğinin Irak’ta sorgusuz sualsiz işlediği cürümlerin bir özeti niteliğinde.

ABD işgalinin ardından Irak’ta ağırlığını artıran İran ve onun desteklediği Şii fanatik gruplar bölgeyi Sünni çoğunluktan arındırmak için her şeyi yapıyorlar. ABD işgali karşısında direniş ortaya koymayan Şii mezhepçisi örgütler ise Sünnilere karşı işlenen katliamları baş aktörü durumunda!

Mahkeme gerçekleştirilmeden verilen cezalarda insanlar sokak ortasında “Lebbeyk Ya Hasan!” nidaları eşliğinde katlediliyor. İran yayılmacılığına karşı ise kimsenin bir şey yaptığını söylemek mümkün değil!

Mezhepçilik eleştirisi bir şekilde hep Sünnileri ilzam eden çerçeveden yapılıyor. Ancak işin özünde mezhepçiliği politika olarak belirlemiş olan İran ve onun desteklediği Haşdi Şabi gibi çeteler görmezden geliniyor!

HABERE YORUM KAT

8 Yorum