1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Şöhret uğruna acılar üzerinde tepinmeyin!
Şöhret uğruna acılar üzerinde tepinmeyin!

Şöhret uğruna acılar üzerinde tepinmeyin!

Bölgede yardım faaliyetlerinde bulunan Cüneyt Polat sosyal medyadaki dezenformasyondan şikayet etti!

08 Şubat 2023 Çarşamba 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Pazartesi günü sabaha karşı yaşadığımız deprem felaketi neticesinde Türkiye doğu ve güneydoğusunda ve Suriye'nin kuzeyinde şehirler, kasabalar, köyler yerle bir oldu. Dünya tarihinde ender rastlanır bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu zor günlerde depremzedelere yardım için dünyanın birçok ülkesinden yardımlar ulaşmaya başladığı gibi Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar insanlarımız yardım faaliyetlerine katılmak için elinden geleni yapıyorlar.

Depremin yaşandığı ilk saatlerden itibaren hükümet bütün imkânlarıyla çalışmalarına başladı. Aynı zamanda insani yardım kuruluşları deprem haberi duyulur duyulmaz afet bölgesine hareket etti. Fakat her şeyi yazmanın mubah görüldüğü sosyal medyada birileri şöhret olma derdine girişti. Oluşturulan dezenformasyonla yine STK’lar hedef alındı.

STK’ların yaptığı yardımları kendileri yapmış gibi hesaplarından paylaşanlar utanmadan tüm Türkiyelilerin çabalarını gölgeliyorlar. Bunların en başında Oğuzhan Uğur isimli sosyal medya fenomeni geliyor. Herkes kadar onun da depremzedeler için çaba sarf etmesi önemli fakat başka hiç kimsenin yardım faaliyetinde bulunmadığı gibi bir algının oluşturulması en hafif ifadeyle ahlaksızlık!

Muhalif siyasetçilerin de popülizm adına omuz verdikleri bu mantıksızlık yüzünden bu depremde olduğu gibi daha öncekilerde de sorumluluk alan insanlar ikinci plana itiliyor. Bölgede yardım faaliyetlerinde bulunan Cüneyt Polat da sosyal medyadaki dezenformasyondan şikâyet etti!

Polat hükümet başta olmak üzere STK’ların gece gündüz demeden bölgede elinden geleni yaptığını ifade ederken bu dayanışmanın birkaç isme indirgenmesini “terbiyesizlik” olarak niteliyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum