1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Skandal: Din Kültürü dersinde üç katlı kek tarifi yerine ölü yıkama eğitimi!
Skandal: Din Kültürü dersinde üç katlı kek tarifi yerine ölü yıkama eğitimi!

Skandal: Din Kültürü dersinde üç katlı kek tarifi yerine ölü yıkama eğitimi!

Cumhuriyet, Sözcü, T24 ve Tele1 gibi sol ve Kemalist medya organları, MEB’in 11. sınıf öğrencilerine dağıttığı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında yer alan tabut, kefen ve cenazeyle ilgili görsel ve bilgileri skandal bir olay şeklinde lanse etti.

10 Eylül 2020 Perşembe 14:42A+A-

Yahya Fırat / Haksöz-Haber

Sol ve Kemalist medya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında yer alan tabut, kefen, cenaze ve mezarlık görsellerinin yanı sıra cennet ve cehennemle ilgili tasvirlerden de rahatsız olmuş!

Din dersinde İslami bilgilerin anlatılması ya da ölüm, kefen ve tabut gibi insanların bizzat şahit olduğu hakikatlerin anlatılması gayet normal. Ancak, bu durum ülkenin solcu ve Kemalistleri için çok tuhaf oluyor nedense. Çocuklar ya da gençler bu görsellerden ürkebilirmiş! Veliler çok şaşırmış(mış)!

Ne bekliyorlar acaba? Din dersinde matematik, tarih ve coğrafya mı anlatılsın? Ya da Mustafa Kemal Atatürk’ün dinle ilgili aforizmaları mı? 

Bağnazlıkta sınır tanımayan Kemalistler, İslami bilgilerin din dersinde bile anlatılmasına karşı çıkıyor. Utanmadan bu durumu skandal bir gelişme gibi yansıtabiliyorlar.

Din Kültürü dersinde neden cennet, cehennem, tabut ve kefenden bahsediliyor ki, hele de 11. sınıflara! Sonuçta, İnsanlar ölmeyecek, kefene sarılmayacak ve tabutlara girmeyecekler!

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum