1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siz de insanlık namına hiçbir şey kalmamış!
Siz de insanlık namına hiçbir şey kalmamış!

Siz de insanlık namına hiçbir şey kalmamış!

BBC Türkçe, Yochaved Lifshitz’in serbest bırakılması sonrasında yaptığı açıklamaları çarpıtarak verdi.

25 Ekim 2023 Çarşamba 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Hamas'ın geçtiğimiz gün serbest bıraktığı 85 yaşındaki  Yochaved Lifshitz, Gazze’deki tünellerde yaşadıklarını anlatmış ve sözleri epey gündem olmuştu. Lifshitz, “Bize Kur'an'a inanan insanlar olduklarını ve bize zarar vermeyeceklerini söylediler. Tünellerdeki kendi koşullarının aynısını bize de sağladılar. Biz de tıpkı onlar gibi ekmekle beyaz peynir ve salatalık yedik" açıklamasında bulunmuştu.

Lifshitz devamında ise Kızılhaç görevlilerine teslim edilirken Kassam askerleri ile niçin tokalaştığı sorusuna şöyle cevap vermişti:

"Bize çok iyi davrandılar, tüm ihtiyaçlarımızı karşıladılar"

BBC Türkçe servisi ise Yochaved Lifshitz’in tüm dünyanın canlı yayında izlediği sözlerini çarpıtarak verdi. Lifshitz’in demeçlerinden bir kısmını öne çıkartarak meseleyi bağlamından kopartan BBC Türkçe, “Yocheved kaçırılırken "cehennemi yaşadığını", ardından temiz bir yerde tutulduğunu ve kendisini kaçıran kişilerin ‘her ayrıntıyla ilgilendiğini’ söyledi” cümleleriyle “bize çok iyi davrandılar, tüm ihtiyaçlarımızı karşıladılar” sözlerini  “her ayrıntıyla ilgilenildi’ şeklinde yorumlayarak verdi.

basliksiz-152.jpg

Hamas’ın elindeki rehineleri insani bir tutumla muamele gösterdiğinin anlaşılmasını istemeyen BBC Türkçe, geçmişten bu yana Müslümanlar söz konusu olduğunda Batı menşeili yayın organlarının takındığı riyakar tutumu devam ettirdi.

7 Ekim’den beri benzer işlere imza atan BBC’nin bu kadar fazla gündem olan bir konuyu dahi çarpıtmaya çalışması riyakarlığın ötesinde Siyonist katliamların işbirlikçisi olarak kendilerini konumlandırdığı kanıtlıyor. Az biraz insanlıktan nasibini almış olan bu kadarını yapmaz ama zalimlerde insanlık ne arar!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum