1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Bize çok iyi davrandılar…"
“Bize çok iyi davrandılar…"

“Bize çok iyi davrandılar…"

Hamas tarafından Gazze’de tutulan bazı Yahudiler kendilerine çok iyi bir muamelede bulunulduğunu ifade ettiler.

24 Ekim 2023 Salı 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

7 Ekim’de askeri stratejisiyle Siyonistleri rezil eden Hamas şimdi de insani örnekliğiyle düşmanlarını ezmeye devam ediyor. Gazze’nin üzerine bombalar yağarken Hamas yaşı ilerlemiş esirleri serbest bırakıyor…

Hamas'ın dün serbest bıraktığı 85 yaşındaki  Yochaved Lifshitz, Gazze’deki tünellerde yaşadıklarını anlattı. Lifshitz, “Bize Kur'an'a inanan insanlar olduklarını ve bize zarar vermeyeceklerini söylediler. Tünellerdeki kendi koşullarının aynısını bize de sağladılar. Biz de tıpkı onlar gibi ekmekle beyaz peynir ve salatalık yedik" açıklamasında bulundu.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda, elindeki Yahudi esirlerden Yocheved Lifshitz ve Nurit Yitzhak’ı "tek taraflı" serbest bıraktığını duyurmuştu.

Yayımlanan videoda Yocheved Lifshitz’in ayrılırken Kassam askerlerinden birisine elini uzatıp tokalaşmaya çalıştığı görüldü. Kassam Tugayları, esirlerin serbest bırakılması için Siyonistlere koyduğu şartların ihlal edilmesine rağmen, "insani ve sağlık gerekçeleriyle" 2 sivili serbest bıraktıklarını açıklamıştı. Lifshitz ve Yitzhak, dün gece Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nda Kızılhaç yetkililerine teslim edilmişti.

Dün gece serbest bırakılırken Hamas görevlilerinin elini sıktığı görülen Yahudi kadın, bunu neden yaptığına ilişkin soruyu, "Bize çok iyi davrandılar, tüm ihtiyaçlarımızı karşıladılar" şeklinde yanıtladı.

Kassam Tugayları’nın bu tutumu savaş hukukunda Müslümanların ne derece ileride olduklarını tüm dünyaya bir kere daha gösterdi. Gazze ağır bombardıman altındayken rehine konumundaki kişileri “sağlık” gerekçesiyle serbest bırakmak sadece Müslümanlara nasip olabilecek bir şereftir!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum