1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistlerin propaganda posterindeki çocuk işgal askerleri tarafından öldürülmüş!
Siyonistlerin propaganda posterindeki çocuk işgal askerleri tarafından öldürülmüş!

Siyonistlerin propaganda posterindeki çocuk işgal askerleri tarafından öldürülmüş!

7 Ekim'de çatışmaların görgü tanıkları ifadeleri işgal rejiminin 12 yaşındaki Liel Hetzroni’nin öldürülmesi konusunda dünyayı yanılttığını ifşa etti.

27 Kasım 2023 Pazartesi 13:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyonist yalan makinesi o kadar hızlı çalışıyor ki dezenformasyonun önüne geçmek neredeyse imkansız. Ancak yine de Siyonistler ürettikleri yalanların altında ezilmeye devam ediyorlar.

İşgal rejiminin Hamas tarafından katledildiğini öne sürüp çatışmaların başından beri propaganda malzemesi olarak kullandıkları 12 yaşındaki Liel Hetzroni’nin işgalciler tarafından katledildiği ortaya çıktı. Liel Hetzroni, Siyonistler tarafından sembol bir isim haline getirilmeye çalışılmış hatta işgal ordusunun afişlerinde fotoğrafı kullanılmıştı.

The Grayzone’nun aktardığına göre İsrail hükümeti, umutsuz bir uluslararası sempati arayışı içinde... İşgal rejimi 7 Ekim'de İsrail'in güneyine Hamas liderliğindeki operasyon sırasında 12 yaşındaki bir kızın öldürülmesi üzerinden algı yaratmaya çalıştı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu küçük kızın cesedi o kadar kötü yanmıştı ki, adli arkeologların onu teşhis etmesi altı haftadan fazla sürdü" dedi.

screenshot-2023-11-27-124236.jpg

Liel Hetzroni, esir takası için kullanmak adına esir arayan Hamas militanları tarafından Kibbutz Beeri'denin geçici olarak ele geçirilmesi sırasında öldürülen savaşçı olmayanlar arasındaydı. Ortaya çıkan çatışma sırasında ikiz kardeşi, büyük teyzesi ile birlikte anında öldürüldü.

İsrail makamları olayın ardından propaganda yağmuruna başladır. İsrail'in Birleşmiş Milletler misyonunda eski konuşma yazarı ve ülkenin önde gelen İngilizce sosyal medya propagandacılarından biri olan Aviva Klompas, Twitter’da şunları iddia etti:

"Teröristler [Hetzroni'lerin] hepsini katletti, ardından binayı ateşe verdi."

Eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett ise delillerden yoksun olmasına rağmen suçluyu bulmuştu:

"Kibbutz Beeri'den Liel Hetzroni evinde Hamas canavarları tarafından öldürüldü... Biz en adil savaşı veriyoruz. Buna benzer katliamların bir daha asla yaşanmamasını sağlamak…"

Ancak 12 yaşındaki Hetzroni Hamas tarafından öldürülmedi. Kızın ölümüne ilişkin İsrailli bir görgü tanığının yeni ifadesine göre, kız birkaç komşusuyla birlikte İsrail tanklarının açtığı ateş sonucu öldürüldü.

Hetzroni'nin “dost ateşiyle” ölümünün açığa çıkması, İsrail gazetesi Haaretz'in, İsrailli helikopter pilotları ve güvenlik görevlilerinin o vahim gün boyunca dost ateşi emirlerine ilişkin ifşaatlarını vurgulayan bir Grayzone soruşturmasını doğruladığı sırada geldi. Bilindiği üzere daha önce ortaya çıkan belgelerde işgal askerlerinin Yahudi “sivilleri” hedef aldığı kanıtlanmıştı.

Bunlardan biri Kibbutz Be'eri'nin güvenlik ekibinin bir üyesinden geldi ve Haaretz'e şunları söyledi: "Sahadaki komutanlar, rehinelerle birlikte teröristleri de ortadan kaldırmak için evlerde bulunanların üzerine bomba atmak da dâhil olmak üzere zor kararlar aldı."

Bir tank taburu komutanı olay yerine vardığında aynı emirleri aldığını bir video röportajında şöyle belirtti: " Kibbutz Beeri'ye Brig'i görmek için geldim. General Barak Hiram'ın benden yapmamı istediği ilk şey [Hamas üyelerinin barındığı] bir eve top mermisi atmaktı.”

Kibbutz Be'eri'nin küçük evlerinde ağır silah kullanma kararı birçok İsraillinin hayatına mal oldu. Hayatını kaybedenler arasında, İsrail'in Gazze'ye yönelik acımasız saldırısını meşrulaştırmak için propaganda malzemesi olarak kullanılan 12 yaşındaki Liel Hetzroni isimli kız da vardı. Ve ilk defa, saldırının görgü tanığı cinayetle ilgili rahatsız edici gerçeği dile getirdi:

“O iki top mermisi çarptığında, Liel çığlık atmayı bıraktı”

Yasmin Porat, 7 Ekim'de Be'eri'de Hamas militanları tarafından rehin alınan İsrailliler arasındaydı. Militanlar geldiğinde Nova Elektronik Müzik Festivali’nden kaçmış ve Kibbutz’a sığınmıştı. Porat, 15 Kasım'da İsrail ulusal yayıncısı Kan News ile yaptığı röportajda, hükümetinin resmi anlatısını fena halde baltalayan açmazın özel ayrıntılarını verdi.

Yasmin Porat’ın aktardıkları ile işgal ordusuna mensup askerlerin anlatımları birbiriyle eşleşiyor. Porat, Siyonist askerlere teslim edildikten sonra Liel Hetzroni’nin evinin krokisini çizdiğini ve bütün detayları askerlere anlattığını aktarıyor. Hamas militanlarının elinde bulunması mümkün olmayan ağır silahlarla eve saldırı düzenlenmeden önce “Bakın burada, çimenlikte dört rehine var, bu şekilde çimenlerin üzerinde yatıyorlar. Terasın altında yatan iki tane rehine daha var. Oturma odasında da şöyle yatan bir kadın var, şurada yatan bir kadın daha var.” diyerek tüm detayları askerlere anlattığını söyleyen Porat’ın verdiği bilgiler anlaşılan o ki önemsenmemiş…

Hamas militanları ile yaşanan çatışmalarda hiçbir sonuç edemeyen işgal askerlerinin bölgeye tank çağırması sonrasında Porat bu duruma itiraz ettiğini içerde sivillerin bulunduğunu ifade ediyor ancak askerlerin kendisine “tankın sadece eve girişe yardımcı olmak için duvarları yıkmak adına getirildiğini” söylediklerini aktarıyor. 

Ardından ise tank top atışı başlıyor. Caddede iki büyük patlama ile tank evlere ateş ediyor. Sonrasında ise Siyonistlerin propaganda malzemesi olarak kullandıkları 12 yaşındaki Liel Hetzroni’den bir daha ses alınamıyor. Grayzone haberinde olayı şu şekilde yorumluyor:

“İsrail'in evi tanklarla bombalama kararının, İsrail'in uluslararası Hamas karşıtı propaganda kampanyasının merkezinde yer alan çocuk da dahil olmak üzere içerideki hemen hemen herkesin ölümüyle sonuçlandığı açık.

Olayın görgü tanığı Yasmin Porat ise şu sözlerle konuşmasını bitiriyor:

“Askerlerin geride bıraktığı şey cesetlerle dolu bir evdi… “

HABERE YORUM KAT