1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Siyonistler soykırımı nasıl meşrulaştırmaya çalışıyor?
Siyonistler soykırımı nasıl meşrulaştırmaya çalışıyor?

Siyonistler soykırımı nasıl meşrulaştırmaya çalışıyor?

“Soykırımın 10 aşaması” başlıklı içerik işgal rejiminin katliamlarına meşru zemin bulma çabasını analiz ediyor.

21 Ekim 2023 Cumartesi 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Filistin’de emperyalistler tarafından kurulan manda yönetimi bölgenin sömürüye açık hale gelmesine sebep oldu. 1900’lerin başından itibaren seküler bir ideoloji olarak Siyonizm kendi ulus-devletini inşa etmek için uygun bir bölge arayışındaydı.

Farklı ihtimaller arasında Siyonist ideolojinin kurucuları İngiltere ile olan köklü ilişkilerinin de yön vermesiyle Filistin topraklarında karar kıldılar. “Topraksız bir halk için halksız bir toprak” sloganıyla başlayan süreç en temelde Filistin’in “halksız” olduğu dezenformasyonu üzerine inşa edilmişti.

Siyonistler hikayenin daha en başında ileri sürdükleri yalanı “gerçek” haline getirmek için “Filistinlilerin topraklarını sattıkları” iftirasını yaygınlaştırdılar. Bugün dahi alıcısı olan bu yalan aslında Siyonizm’in düşünme biçimini özetleyen cinsten!

Yalanlar üzerine kurulu olan bir hikayenin ayaklarının yere basması için büyük bir endüstri inşa edilmeliydi. Bunun için geniş bir medya ağı neredeyse 100 yıldır çalışıyor. İşgal rejimi katlediyor, yıkıyor, sürüyor ancak hakim medya araçlarında “Hamas’ın füzeleri” tartışılıyor.

“Vahşet propagandası” mantığıyla üretilen içerikler öncelikle “İsrail’in mağduriyeti”, “Filistinlilerin ise zalimliği” dezenformasyonuyla algı operasyonu oluşturuyor. İnandırıcı olmayan bir hikayenin alıcısı da olamayacağı için Siyonistler meşru bir zemin bulmak zorundalar. Ancak dünyadaki en gayrı meşru rejimlerden birisi olarak işi kolay değil!

“Soykırımın 10 aşaması” başlıklı içerik işgal rejiminin katliamlarına meşru zemin bulma çabasını analiz ediyor:

Video edit: Afra Kuşcu

Çeviri: Seda Nur Tezcan

HABERE YORUM KAT

1 Yorum