1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Siyasiler yabancı düşmanlığı popülizminden uzak durmalı”
“Siyasiler yabancı düşmanlığı popülizminden uzak durmalı”

“Siyasiler yabancı düşmanlığı popülizminden uzak durmalı”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu artan nefret söylemine karşı açıklamalar yaptı.

14 Ağustos 2021 Cumartesi 13:24A+A-

HAKSÖZ HABER

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol’un ırkçı açıklamaları hakkında hazırladığımız haber Türkiye’de ırkçı popülizmin farklı siyasi ekollerde kendisine yer bulduğunun kanıtı olarak gösterilebilir. Bu durumun acı gerçekliği bir yana ırkçılık karşıtı siyasilerin varlığına da dikkat çekmek isteriz.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda yabancı düşmanlığı ve nefret söylemini eleştirdi. Yeneroğlu’nun bu tutumu Erhan Erol gibilerinin yanında mülteci düşmanlığı yapmayan ve bununla kendi zaviyesinden mücadele eden insanların aynı partide var olduğunu gösteriyor.

1-191.jpg2-236.jpgss.jpg4-132.jpg

Açıktan ırkçı söylemleri dillendiren siyasilere karşı tavır alınmaması bunun yanında meselenin doğrudan göç politikalarıyla ilişkilendirilmesi hatalı bir okuma gibi gözükse de Mustafa Yeneroğlu en azından ırkçılığa karşı olan tutumu ve suçun şahsiliğini vurgulaması ile siyasette önemli bir boşluğu dolduruyor.

Mülteci karşıtı siyaset Türkiye’nin ve dünyanın en büyük sorunlarından birisi. Önyargı ve nefretten beslenen mülteci karşıtlığı en temelde birlikte yaşamayı imkansız hale getiriyor. Mültecilere karşı olanların dindar veya bir başka kimlikten insanların varlığından da rahatsız oldukları bir sır değil. Bu sebeple ırkçılıkla mücadele yeryüzünde insanca var olma derdi olan herkes için vazgeçilmez bir öncelik olmalı!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum