1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Siyasi partilerin 10 Kasım'da rahmet okuma geleneği sürüyor
Siyasi partilerin 10 Kasım'da rahmet okuma geleneği sürüyor

Siyasi partilerin 10 Kasım'da rahmet okuma geleneği sürüyor

Türkiye’deki muhafazakâr, mütedeyyin ve İslamcı kesimi temsil etme iddiasında olan siyasi partiler, adeta bir gelenek haline getirdikleri 10 Kasım’da rahmet okuma yarışını bu yıl da sürdürdü.

10 Kasım 2020 Salı 14:57A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’deki muhafazakâr, mütedeyyin ve İslamcı kesimi temsil etme iddiasında olan AK Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi genel başkanları ve önde gelen isimleri, adeta bir gelenek haline getirdikleri 10 Kasım’da rahmet okuma yarışını bu yıl da sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 82'nci yıl dönümünde rahmetle yad ediyoruz. ‘Benim manevi mirasım ilim ve akıldır' diyen Gazi Mustafa Kemal'in arzu ettiği şekilde yürütüyoruz. Ekonomide dünyanın ilk 10'una girmeyi başaracağız. Bunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e en büyük armağan olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından, “Ülkemizin bağımsızlığının tesisine öncülük eden ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak gelecek nesillere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 82. yıl dönümünde saygıyla anıyorum.” açıklamasını yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 82. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.” mesajını paylaştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, Anıtkabir’e gittiği bir video ile birlikte paylaştığı mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kaydetti.

Resmî ideolojinin teorisyenleri tarafından yas günü ilan edilen 10 Kasım’da devlet erkanından siyasi partilere, bürokrasiden sivil oluşumlara kadar neredeyse bütün kurum ve kuruluşlar, Atatürk’ü anma zorunluluğu hissediyor. Laik ve Kemalist cephenin adeta ibadet aşkıyla yaptığı bu ritüele muhafazakâr ve mütedeyyin oluşumlar da gönüllü ya da gönülsüz bir şekilde iştirak ediyor. Bu gidişle bu anma ve kutsama ritüeline katılmayanlar marjinal görülecek galiba!

anit.jpeg

erdogan-mozole-anitkabir.jpeg

erdogan.jpeg

ahmet.jpgnuman.jpgtemel.jpgali-002.jpgkalin-001.jpg

HABERE YORUM KAT

7 Yorum