1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Siyasetin lebalep kongre yarışı!
Siyasetin lebalep kongre yarışı!

Siyasetin lebalep kongre yarışı!

DEVA Partisi kongresindeki kalabalık görüntüler siyasetin içine düştüğü tutarsızlıkları bir kez daha gösterdi.

27 Mart 2021 Cumartesi 14:03A+A-

HAKSÖZ HABER

AK Parti’nin kalabalık kongreleri kamuoyunda tartışılmaya devam ediliyor. Pandemi şartlarında tüm ülke ekonomik zorluklar yaşarken, esnaf kısıtlamalar sebebiyle sıkıntı içine girerken yapılan kalabalık kongreler ortaya tutarsız bir görüntü çıkartıyor.

Bu tutarsızlıktan yola çıkarak muhalefet partileri AK Parti kongrelerini hedef tahtasına oturtmuştu haliyle. Siyaset yapmak için elverişli bir malzeme. İktidarın sorumlu davranmadığını göstermek için kongre üzerinden yüklenmek anlaşılabilir.

Peki, aynı hatayı sende işlersen o zaman ne olur? O zaman Türkiye'de siyaset yapmanın ne kadar düşkün bir iş olduğu anlaşılmış olur. Söylenen sözlerin hiçbir anlamı yok! Her şey argüman üretmek için değerli. Yoksa ahlak, tutarlık vb. bahislerin irapta mahalli yok!

Salgın hastalık tekrar 30 binlere gelmişken meşruiyeti ve hayatiyeti olmayan her şey lüzumsuzdur. Geçimini sağlamak için dükkanını açmak zorunda olan bir kişinin sebep olduğu kalabalık anlaşılabilir. Ancak sosyal platformlar üzerinden dahi pekala gerçekleştirilebilecek olan bir kongrenin kapalı salonlarda gerçekleştirilmesi nasıl izah ediliyor? Şaka gibi bir ülkede yaşıyoruz gerçekten!

DEVA Partisi Adana kongresinde ortaya konan görüntüler iktidarından muhalefetine kadar içine düştüğümüz anlamsız, tutarsız işler çukurunu gösteriyor. Parti kurucuları tarafından kıvançla paylaşılan görüntüler iktidarın tutarsızlığını eleştirirken tutarsızlığa düşmenin trajikomik halini gösteriyor! Al birini vur ötekine!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum