1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sivil "Batı Çalışma Grubu"nun Kodları
Sivil Batı Çalışma Grubunun Kodları

Sivil "Batı Çalışma Grubu"nun Kodları

28 Şubat’ta nereye el atılsa altından bir BÇG çıkıyor. ANASOL-M hükümetinin Çalışma Bakanlığı, bütün sağlık personelini fişlemiş.

21 Nisan 2012 Cumartesi 13:01A+A-

57. Hükümet döneminin (DSP, MHP, ANAP) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın “Batı Çalışma Grubunu” deşifre ediyoruz. 28 Şubat’a zemin hazırlayan ‘Batı Çalışma Grubu’nun illegal faaliyetlerini gözler önüne seren Milat Gazetesi, 57. hükümet döneminin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzleme Grubu adı altında kurulan illegal yapının şok faaliyetlerine ve belgesine ulaştı.

Personel takibe alınmış

18.5.2001 tarihli Başbakanlık onayıyla yürürlüğe konulan “İrticai Faaliyetlere Karşı Yürütülecek Mücadele Stratejisi” uyarınca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından oluşturulan “İzleme Grubu”nun skandal raporu ile bürokrat, doktor, hemşire, hasta bakıcı ve hizmetliler fişlenmiş.

Varan 1:

İnceleme Konusu Arındırılmıs Duyumlar

Skandal rapor “İnceleme Konusu Arındırılmıs Duyumlar” başlığı ile başlıyor. Personel Daire Başkanı, Teftiş Kurulu Başkan Vekili ve Müsteşarın altında imzası bulunan söz konusu bölümde Şanlıurfa Bağ-Kur Genel Müdürlüğü personelinin bazılarının isimlerinin verilerek ‘irticacı’ diye fişlendiği görülüyor. SSK Ankara Dışkapı Eğitim Hastanesinde görevli 3 Baştabip yardımcısının ve çok sayıda doktorun da aynı şekilde kayıt altına alındığı, ‘İstanbul Kartal SSK Hastanesi’nde ise tesettürlü personelin listesinin çıkarıldığı anlaşılıyor. Benzer fişlemelerin Ankara SSK’da yapıldığı görülürken, İhtisas Hastanesinde görevli personelin sendika üyelikleri kayıt altına alınarak ‘sakıncalı personel’ ilan edildiği anlaşılıyor.  Söz konusu personelin görüşlerine de yer verilen raporda, bazı konular hakkında ortamlarda söyledikleri sözler gözlem altına alınmış, yakın durdukları siyasi hareketler not düşülmüş. Aynı hastanede çalışan bir doktorun ise adeta soy kütüğü çıkartılarak, babasının imam kendisinin ise tesettürlü olduğu ifade edilmiş.

Misafirliğe gidenlere takip

Konya’da bir Vakfa ait olan hastane hakkında bilgi toplanarak çalışanlarının ‘Fethullah Gülen Cemaati’nden oldukları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzleme Grubu Raporunda yerini almış. Kütahya Tavşanlı İlçesi SSK Hastanesi Baştabibi cemaat üyesi olarak fişlenerek, evine misafirliğe giden hastane personelinin isim listesine raporda yer verilmiş.

Fişlenmeyen kalmamış

Adana Karşıyaka SSK Dispanseri ve Merkez SSK ile Ankara İhtisas Hastanesi çalışan personellere ait fişlemelerin de bulunduğu raporda çalışanlar bu kez ‘aşırı sol görüşlü’, ‘sol örgütlerle ilişkisi var’, ‘toplantı ve yürüyüşlere katılır’, ‘irticacı’, ‘dini toplantılara katılır’ ve ‘eşi türbanlı’ şeklinde kamplara bölünmüş. Söz konusu personellerin ev adreslerine yer verilmiş, üye oldukları dernekler belirtilmiş.

İmzasız mektuplar ile ihbar

Çok sayıda İş Müfettişinin de ‘Nakşibendi ve Fethullahçı” şeklinde fişlendiği görülen raporda, Elazığ SSK Hastanesi çalışanları hakkında iddiaların yer aldığı mektuplara yer verilmiş. Mektuplarda Cuma namazı kılanlar, başörtülü olanlar ve bazı siyasi partilere yakın duran personellerin şikâyet edildiği görülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzleme Grubu’nun da her iddiaya skandal raporda yer verdiği ve ihbarlarda isimleri yer alan kişileri ‘anti-laik’ şeklinde fişlediği anlaşılıyor.

Takibe devam…

Söz konusu raporda yapılması gerekenler; “Duyumların ilgisine ve özelliğine göre bağlı veya ilgili kuruluşlara gönderilmesi ve takip edilmesi uygun görülmüştür. Makam onayı alındıktan sonra Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına intikal ettirilmesi gerekmektedir” şeklinde belirtilmiş.

Varan 2:

30.04.2001 (1) Tarihli İnceleme Konusu Duyumlar

Skandal rapor “30.04.2001 (1) Tarihli İnceleme Konusu Duyumlar” başlığı ile devam ediyor. Bayburt Sigorta Müdürlüğü’nde başörtülü olarak görev yapan hemşirelere yer verildiği görülen raporda, Elazığ iline bağlı hastanelerde çalışan tesettürlü hanımların fişlendiği görülüyor. Söz konusu raporda darbe mağduru Refah-Yol döneminde atanan personeller ‘Atatürk karşıtı’ ve ‘sakıncalı’ olarak değerlendirilmiş. Konya Seydişehir SSK Hastanesinde çalışan personelin de fişlendiği görülen raporda, Ürdün asıllı bir doktorun illegal örgütlerle ilişki içinde olduğu iddia edilmiş.

Malatya Grubu diye fişlemişler

Ankara’da görev yapan bazı doktorların ‘Malatya Gurubu’ üyesi olarak kayıt altına alındığı da görülürken, Adana ilinde çok sayıda SSK personeli ‘Milli Görüşçü’, ‘Radikal İslamcı’ ve ‘İrticacı’ diye fişlenmiş. Aynı şekilde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzleme Grubu tarafından hazırlanan raporda, Adana ilinde bulunan Hastanelerde çalışan birçok kişi‘bölücü’ denilerek kayıt altına alınmış.

Varan 3:

Durumu İncelemeye Alınması Uygun Görülen Konular

57. hükümet döneminin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzleme Grubu tarafından hazırlanan raporun üçüncü bölümü “Durumu İncelemeye Alınması Uygun Görülen Konular” başlığı altında uyarılara rağmen inancı gereği başını açmayan personellerin isim listesine yer verildiği görülüyor.

İncelemesi Tamamlanan Konular

Tüm fişlemelerin ise aynı rapor altında “Birleştirilmiş İnceleme Konusu Duyumlar” başlığı altında toplandığı görülüyor. “İncelemesi Tamamlanan Konular” kısmında ise söz konusu fişlenen kişilerin, titizlikle takip edilmesi, atanma işlemlerine dikkat edilmesi, tutum ve davranışlarının izlenmesi, kınama ile maaş kesme cezası verilmesi isteniyor. Bazı personellerin atanacağı muhtemel olan yerlere atanmaması konusunda da uyarılar yapıldığı görülüyor.

calisma-ve-sosyal-guvenlik-bakanligi-28subat-fisleme-bcg.jpg

HABERE YORUM KAT