1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sisi, Türkiye’de doğan Mısırlı çocuklara bile düşman!
Sisi, Türkiye’de doğan Mısırlı çocuklara bile düşman!

Sisi, Türkiye’de doğan Mısırlı çocuklara bile düşman!

Türkiye’de doğan Mısırlılar, Sisi yönetimi tarafından “vatandaş” sayılmıyor.

18 Eylül 2023 Pazartesi 18:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Mısır anayasasında yer alan "Mısırlı anne ve babadan doğan her çocuk kanunen Mısır vatandaşlığı garantisine sahiptir" ibaresi Sisi rejimi tarafından işlevsiz hale getirildi. Sebep ise darbenin ardından ülkeyi terk etmek zorunda kalan muhaliflerin çocuklarını mağdur etmek…

Sisi rejiminin Mısırlılara yaşattığı zorbalıklar yetmezmiş gibi Mısır dışındaki Mısırlılar da mağdur ediliyor. Middle East Eye'ın haberine göre Türkiye'de doğan Ziad isimli çocuk, resmi doğum belgesi aldığı halde Mısır vatandaşlığı alamadı. 

Ziad'ın belgeleri için yoğun çaba harcayan anne Yumna, "Bütün çabalarıma rağmen çocuğumu kayıt altına alamadım" ifadesinde bulundu. Anne Yumna'nın babası, Mısır'daki nüfus idaresine haftada bir yaptığı ziyaretlere rağmen henüz sonuç alabilmiş değil. Yumna ile aynı kaderi paylaşan İman isimli bir başka Mısırlı da, iki yaşındaki kızı için hala bir doğum belgesi alamadığını söyledi. 

"Yaşlı annemin yorulması sebebiyle bu durumun peşini bıraktık diyen İman, kızının doğum belgesinin yıllardır "güvenlik izni" aşamasında takılıp kaldığını belirtti. İman "ne benim ne de eşimin bu gecikmeye neden olan herhangi bir siyasi meselesi yok" dedi. 

Rofida adlı üçüncü bir kadın da kızının sertifika başvurusunun "güvenlik izni" aşamasında takılıp kaldığını söyledi.

Türkiye’deki Mısırlılar, Sisi rejimine bağlı konsoloslukların kendilerine düşman gözüyle baktıklarını ifade ediyor. Sisi ise Türkiye ile normalleşme söylentileri arasında Mısırlıları mağdur etmekten bir saniye bile çekinmiyor!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum