1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Cuntası Meydanlara Binlerce Asker Konuşlandırdı
Sisi Cuntası Meydanlara Binlerce Asker Konuşlandırdı

Sisi Cuntası Meydanlara Binlerce Asker Konuşlandırdı

Mısır'da devrimin 5'inci yılı sebebiyle büyük meydanlara binlerce asker ve polis konuşlandırılırken, darbe karşıtları gösterileri sürdüreceklerini açıkladı.

25 Ocak 2016 Pazartesi 13:47A+A-

Mısır Yönetimi’nin, 25 Ocak devriminin yıldönümünde muhalif güçlerden beklenen darbe karşıtı gösterilere hazırlık olarak, başta Kahire ve İskenderiye olmak üzere bazı şehirlerin büyük meydanlarında, özellikle devrimin ilk kıvılcımının yakıldığı Tahrir Meydanında çok sayıda asker ve polis konuşlandırılarak sıkı tedbirler aldı. Bugün, yönetim tarafından alınan güvenlik tedbirleri kapsamında, özellikle Kahire’ye gelen tren seferlerinin sayısını azaltıldı, Tahrir meydanındaki metro istasyonu ise kapatıldı.

Mısır İçişleri Bakanlığı, 25 Ocak’ın yıldönümünde ülkenin genelinde büyük gösteriler düzenleme çağrısında bulunan ‘Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak’ liderlerine karşı 12 ilde operasyon başlatmıştı. Bu çerçevede, dün Giza iline bağlı Kirdasa bölgesinde bir adrese baskın düzenlenirken darbe karşıtı bir muhalif, güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

Gösteri yapmak için Nasr City’deki Rabia Adeviyye, Ramsis’teki El Fetih, Maadi’deki El Faruk, Muhendisin’deki Mustafa Mahmut meydanları gibi ülkede 35 nokta belirleyen Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak, dün yayınladığı bildiride, gösterileri güç kullanarak bastırmanın kötü akıbeti olacağı uyarısında bulunarak, ‘devrimimiz barışçı fakat dişleri var. Gösterilerimizi bastırırsanız hiç kimse öfkemizi dindiremeyecek’ ifadesini kullandı.

Öte yandan, Muhalif 6 Nisan Hareketi, dün Facebook hesabında yayınladığı bir açıklamada, ‘Meydanların asker tarafından işgal edilmiş olması’nı gerekçe göstererek, 25 Ocak devriminin yıldönümü faaliyetlerine katılmayacağını açıkladı.

Dün devlet televizyonunda yayımlanan konuşmasında, 30 Haziran’da 25 Ocak devrimin rotasının düzeltildiğini ileri süren Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi’nin halkı sokaklara inmemeye zımnen çağırmasına rağmen, İskenderiye’de Komutan İbrahim meydanında yüzlerce kişi gösteri yaparak, Sisi yönetimi ve polise karşıtı slogan attı. Diğer taraftan, Kahire’deki Nasr City mahallesinde bulunan Ettaka sokağında bir protesto yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşte darbeye karşı bir devrim olacağını ifade eden sloganlar atıldı.

İslam Osmanoğlu | Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT