1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şırnak'ta PKK, Okullara Saldırıyor!
Şırnak'ta PKK, Okullara Saldırıyor!

Şırnak'ta PKK, Okullara Saldırıyor!

Şırnak ve ilçelerinde saldırılar düzenleyen ve okullara zarar veren PKK mensupları, çok sayıda öğrenciyi eğitimden mahrum bıraktı.

16 Ocak 2016 Cumartesi 17:02A+A-

Kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan PKK üyelerinin Şırnak'taki saldırılarında en çok zarar verdiği kurumların başında okullar geliyor.

İl genelinde 7 bin 300'ü kadrolu 8 bin 500 öğretmenin görev yaptığı 645 okuldan “sokağa çıkma yasağı”nın sürdüğü Cizre ve Silopi ilçelerinde yer alan 172'si, 33 gündür kapalı durumda bulunuyor. İl genelindeki 162 bin öğrenciden Cizre ve Silopi'deki 80 bin 127'si, saldırılar ve çatışmalar nedeniyle eğitimden uzak kaldı.

Son 6 ayda eğitim kurumlarına yönelik 32 saldırının gerçekleştirildiği kent merkezi ile İdil, Uludere, Güçlükonak ve Beytüşşebap ilçelerindeki 473 okulda PKK’nın tehditlerine rağmen 4 bin 900 öğretmen görev yapıyor.

Kent merkezi ile bu ilçelerdeki yaklaşık 82 bin öğrencinin bir bölümü, tehdit, baskı ve güvenlik endişesiyle okullarına gidemiyor.

Okullara Roketatarlı Saldırı

Kentteki birçok okul gibi Cizre'deki Ahmet El Cezire İlköğretim Okulu ve Atatürk Anadolu Lisesi ek binasına operasyonların başladığı günden bu yana defalarca roketatarlı saldırıda bulunan PKK’lılar, “sokağa çıkma yasağı”nın uygulandığı ilçede “karargâh” ya da “mevzi” olarak kullandıkları eğitim kurumlarına büyük zarar verdi.

Saldırılarda tahrip edilen okullar onarılarak hizmete açılırken, PKK’lılar aynı eğitim kurumlarına saldırılarını sürdürüyor.

32 Okula Saldırı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Şırnak merkezde 9, İdil, Güçlükonak, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde de eğitim kurumlarına yönelik 23 saldırı gerçekleştirildi.

Kent merkezinde saldırıda bulunulan 9 okuldan Dicle Mahallesi'ndeki Mehmetçik İlkokulu ve Sema Cıngıllıoğlu İlkokulu’nda hem güvenlik gerekçesiyle hem de hasar nedeniyle eğitim verilemiyor.

İdil ilçesinde de PKK’lılar, Turgut Özal, Yukarı ve Yeni mahallelerdeki, aralarında İdil Anadolu Lisesi, İdil Çok Programlı Lisesi, Bener Cordon İlkokulu ve Atatürk İlkokulu’nun da bulunduğu 10 okulda eğitim gören öğrencilere yönelik baskı ve tehditlerini sürdürüyor.

AA

HABERE YORUM KAT