1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şırnak'ta Ceset Sürükleyen 2 Polis Görevden Alındı
Şırnak'ta Ceset Sürükleyen 2 Polis Görevden Alındı

Şırnak'ta Ceset Sürükleyen 2 Polis Görevden Alındı

İçişleri Bakanlığı’ndan, Şırnak’taki PKK cenazesinin yerde sürüklenmesine ilişkin soruşturma kapsamında, olayda dahli olduğu değerlendirilen 2 personelin görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

12 Ekim 2015 Pazartesi 12:34A+A-

Bakanlığın yazılı açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Geçtiğimiz hafta Şırnak’ta yaşanan terörist cenazesinin yerde sürüklenmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturmayla alakalı, olayda dahli olduğu değerlendirilen 2 personel, müfettişler tarafından görevinden uzaklaştırılmıştır.".

Şırnak'ta HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in kayınbiraderi 24 yaşındaki Hacı Lokman Birlik, “güvenlik güçleri” ile girdiği çatışmada öldürülmüş, ardından cesedi bir “güvenlik” aracının arkasına bağlanarak sürüklenmişti.

Olayı soruşturması için iki müfettiş Şırnak'a gönderilmişti.

Davutoğlu: Müsamaha Gösterilemez

Başbakan Ahmet Davutoğlu Şırnak'ta çekilen ve bir “güvenlik” aracının arkasında sürüklenen cesedi gösteren fotoğrafla ilgili Facebook hesabından açıklama yapmıştı.

Görüntüleri tasvip etmediğini belirten Davutoğlu şu ifadeleri kullanmııştı:

"Şırnak'ta polise roketatarla saldırıda bulunurken emniyet güçleri tarafından etkisiz hâle getirilen bir terör örgütü mensubuyla ilgili görüntüleri tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu olayla ilgili hukukî ve idarî soruşturma için gerekli talimatlar verilmiştir. Bu son derece yanlış tavırlar her şeyden önce hukuk devleti kuralları içerisinde canlarını tehlikeye atarak terörle mücadele eden, bunu yaparken de bir tek sivilin bile zarar görmemesi için azami dikkat gösteren, bölge halkının güvenliği için gece gündüz görev yapan emniyet teşkilatımız tarafından kabul edilemez. Terörle yürüttüğümüz mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken, hukukî zemini ve meşrûîyeti aşındırmaya yönelik bu tür davranış ve tutumlara müsamaha göstermeyeceğimizi milletimize taahhüt ediyorum. Türkiye, terör örgütünün her türlü barbarlığına karşın, terörle mücadelesini hukuk içinde yürütecektir.".

İki Müfettiş Şırnak'a Gönderilmişti

İçişleri Bakanı Selami Altınok da iki müfettişi Şırnak'a gönderdiklerini belirterek: "Olay gerçekse tasvip edilmesi mümkün değil." demişti.

"Hiç kimsenin hukuk devleti sınırları içerisinde yapmış olduğumuz mücadeleye zarar vermesine müsâde etmeyeceğiz. Şırnak'taki olaydan farklı sebeplerin, farklı yönlendirmelerin, farklı etkilenmelerin olduğunu ve devletin bu mücadelesini sekteye uğratma gayretlerinin olduğunu, güvenlik kuvvetlerimizin moralini bozma noktasında özel gayretler olduğunu takip ediyoruz. Gerek istihbarat birimlerimiz gerek diğer birimlerimiz bu konuda çalışmalarını devam ettiriyorlar.".

Olayın soruşturulacağını belirten İçişleri Bakanlığı'ndan konuya dair gelen açıklamada, “Sosyal medyaya yansıyan ve Şırnak'ta yaşandığı iddia edilen hadiseyle ilgili soruşturma açılmıştır. İddialar tüm boyutlarıyla araştırılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Terörle mücadelemiz hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla sürdürülecektir.” denilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT