1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Şirketler büyüyor, kuryeler eziliyor!
Şirketler büyüyor, kuryeler eziliyor!

Şirketler büyüyor, kuryeler eziliyor!

Yemeksepeti çalışanları seslerini duyurmak için uğraşıyor!

06 Şubat 2022 Pazar 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Koronavirüs salgını sebebiyle eve teslim ürün satışı çok yaygınlaştı. İnsanlar gündelik alışverişlerini dahi internetten eve istiyorlar. Bu durum kuryeliğin kendi başına bir sektör olmasının önünü açtı.

200’den fazla motorlu kurye ise salgın döneminde çalışma yoğunluğuna bağlı hız sebebiyle hayatını kaybetti. Eve teslim satışlar yaygınlaşırken motorlu kuryelerin çalışma koşulları ise iyileştirilmiyor. Geçtiğimiz haftalarda Trendyol işçileri çeşitli eylemler gerçekleştirmişti. Yemeksepeti’nin motorlu kuryeleri de insani yaşam standardını sağlayabilecek bir ücret zammı almak için eylem başlattı.

Söz konusu şirketler salgın döneminde neredeyse iki kat büyüme gerçekleştirdiler. Bunun yanında zaten oldukça yoğun ve zorlu çalışma koşullarına sahip olan işçilerine gerekli olan zammı yapmaktan ise geri duruyorlar. İşçilerin hak arayışı benzer durumdaki diğer işçilere de örneklik teşkil ediyor. Şirketlerin büyümesi karşısında kuryelerin ezilmemesi için devletin de gerekli adımları atması gerekiyor!

HABERE YORUM KAT