1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sinirlioğlu: Çin’den insan hakları dersi alacak değiliz
Sinirlioğlu: Çin’den insan hakları dersi alacak değiliz

Sinirlioğlu: Çin’den insan hakları dersi alacak değiliz

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'ye 'Suriye'de insan hakları hukukuna uyun' diyen Çin'in BM Daimi Temsilci Yardımcısı'na, "İnsan hakları hukukunu ihlal edenlerden ders alacak değiliz" dedi.

28 Ekim 2021 Perşembe 14:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Doğu Türkistan’da milyonlarca insanı sistematik bir şekilde ‘eğitim’ adı altında kamplaştırılan mekanlarda soykırıma maruz bırakan Çin, Esed dostunun hamiliğini yapmaya devam ediyor.

Çin'in BM Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye oturumunda Türkiye’yi hedef aldı.

Fırat nehrinin su seviyesinin azalması ile Alluk su tesisindeki kesintilerden Türkiye'yi sorumlu tutan Geng, ‘Suriye'nin kuzey doğusunu işgal ettiğini’ söylediği Türkiye'ye uluslararası insani hukuka uyma çağrısı yaptı.

Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ise Geng'in söz konusu ithamlarına karşılık şu cevabı verdi: "Uluslararası insan hakları hukukunu ve insani hukuku ihlal edenlerden ders alacak değiliz."

Alluk su tesisindeki problemlerin nedenine BM Genel Sekreteri'nin raporunda yer verildiğini hatırlatan Sinirlioğlu, “PKK/YPG ile Suriye'deki (Esed) hükümetinin bu konuyu kendi ajandaları için kötüye kullandığını” ifade etti. 

Tüm dünyaya soykırım için kullandığı toplama kamplarını eğitim merkezi diye lanse eden ve BM'deki oy hakkı ile Uygur Türklerine yaptığı soykırımın araştırılmasına olanak tanımayan Çin'in, Esed ile ortaklığı da tüm hızıyla devam ediyor. 

...

Çin'in, Suriye'yi inşa etme planlarını aktardığımız geçmiş zamanlı çeviri haberimiz Çin'in, Suriye'de Türkiye karşıtı ve Esed yanlısı politikalarını anlamamıza bir nebze katkı sağlayacaktır. 

 

HABERE YORUM KAT