1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şimdi sabır ve dayanışma vaktidir!
Şimdi sabır ve dayanışma vaktidir!

Şimdi sabır ve dayanışma vaktidir!

Şuayb Mekeç, deprem afetinin dünya imtihanını hatırlamak için vesile olduğuna dikkat çekerken sabır ve dayanışmanın önemini vurguluyor.

16 Şubat 2023 Perşembe 13:00A+A-

Yer o (büyük) sarsıntıyla sarsıldığı, içindeki tüm ağırlıkları dışarı attığı ve insan 'ona neler oluyor' dediği vakit. O gün yer bütün haberlerini anlatır. Çünkü Rabbin ona vahiy etmiştir. O gün insanlar, amellerinin tüm karşılığı kendilerine gösterilmek için bölük bölük çıkacaklar. Her kim zerre kadar hayır işlerse onu görür. Her kim de zerre kadar şer işlerse onu görür”’(Zilzal Suresi). Sarsıcı; duyguları etkileyen, zihinde büyük çağrışımlar yapan anlam derinliğiyle yüklüdür Zilzal Suresi ayetleri. Depremin insan üzerindeki etkisi, fiziki alt üst oluşların kalpleri nasıl etkilediği vurgulanıyor ayetlerle. Rabbimizin kıyamet sahnesinin dehşetine, hesap gününün zorluğuna dair dikkatimizi çektiği hatırlatmalar zelzele betimlemesiyle muhteşem bir belağatla anlatılıyor.

Deprem vakası, günlük hayatımızın ortasına bir anda yerleşiverdi. Depremin ne zaman, nerede gerçekleşeceğini sadece Rabbimiz biliyor.  Gelip çattığında ondan kaçıp kurtulabilen yok. Deprem olgusu bize, ölüme her an hazır olmamız gerektiğini hatırlatıyor. Yüce Rabbimiz koca koca şehirleri yerle bir eden, bu ağır travmada hayatını kaybeden kardeşlerimize mağfiret etsin, yaralılara şifa, yakınlarına sabırlar ihsan eylesin.

YAZININ DEVAMI