1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şike Davasında Karara İtiraz
Şike Davasında Karara İtiraz

Şike Davasında Karara İtiraz

Şike davasının büyük çapta tahliyelerle sonuçlanmasından sonra savcılık karara itiraz etti.

04 Temmuz 2012 Çarşamba 12:16A+A-

Savcılık, mahkemenin verdiği kararların yanlış olduğu kanısında…

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tahliye kararına itiraz. Şike davasının savcısı mahkemenin kararına itiraz etti.

''Futbolda şike'' davasında görevli Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, sanıklara mütalaasında belirttiği cezalar verilmediği gerekçesiyle kararı temyiz etti.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 2 Temmuz Pazartesi günü kararı açıklanan ''futbolda şike'' davasının savcısı Ufuk Ermertcan, davayı temyiz etmek için süre tutma anlamına gelen ''müddeti muhafaza'' dilekçesi sundu.

Böylece, savcılık makamı, sanıklara mütalaada istenen cezalardan daha az ceza verildiği gerekçesiyle temyiz başvurusu yapacağını mahkemeye bildirmiş oldu.

Bu arada, kararda geçen yıl mayıs ayında oynanan ''Sivasspor–Fenerbahçe maçının sonucunu etkilemek için şike yapmak'' suçundan 1 yıl 3 ay hapis ve 66 bin 640 lira adli para cezasına çarptırılan futbolcu Mehmet Yıldız'ın avukatı Polat Küçük de ''müddeti muhafaza'' dilekçesi sundu.

Dava kapsamında ceza alan diğer sanıkların avukatlarınca da mahkemeye ''süre tutum'' dilekçelerinin verilmesi bekleniyor.

 

Bu arada davanın sanıklarından futbolcu Mehmet Yıldız'ın avukatı Polat Küçük de, "şike yapmak'' suçundan 1 yıl 3 ay hapis ve 66 bin 640 lira adli para cezasına çarptırılan Yılmaz'a ilişkin verilen bu kararın temyiz edileceğini belirten süre tutum dilekçesini mahkemeye sundu. Dava kapsamında ceza alan diğer sanıkların önümüzdeki günlerde mahkemeye süre tutum dilekçelerinin verilmesi bekleniyor.

Öte yandan bir açıklama yapan Avukat Küçük, ''6222 sayılı Kanun'da geçen hükmün açıklanmasının geri bırakılması, erteleme ya da adli para cezası gibi alternatif cezalandırma yöntemlerinin kullanılamayacak hale getirilmesi Anayasa'ya aykırıdır. Bu hükümlerin iptali için gerekçeli karar açıklandıktan sonra Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT