1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Şiddet sarmalı cinnete dönüşüyor!
Şiddet sarmalı cinnete dönüşüyor!

Şiddet sarmalı cinnete dönüşüyor!

Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi üzerinde etraflıca düşünülmesi gereken soruları gün yüzüne çıkarttı.

07 Temmuz 2022 Perşembe 13:09A+A-

HAKSÖZ HABER

Konya Şehir Hastanesi’nde Mehmet Akçay isimli hasta yakını, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'yı silahla vurarak ağır yaralamış, yaralanan Karakaya, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Aynı silahla kendini vurarak intihar girişiminde bulunan saldırgan da orada ölmüştü.

Konya'da görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor Ekrem Karakaya hakkında aktarılanlar düzgün kişiliği ve çevresindekilere yaklaşımıyla örnek gösterilen bir kimse olduğuna işaret ediyor.

basliksiz-095.jpg

Toplumun her kademesine sirayet eden şiddet sarmalının artık önü alınamıyor. Tekil hadiselerin ötesine geçen silahlı saldırılar, bıçaklı yaralamalar yüzünden toplumun halet-i ruhiyesi oldukça problemli bir yere doğru evriliyor.

Konya’da yaşanan hadise tam olarak bunun örneği. Güvenlik görevlisi olan katil ruhsatlı silahıyla “Annem nasıl ölür?” diyerek dehşet saçıyor.  Ölümü kabul etmekten uzak absürt bir kafa yapısı hem doktoru hem de kendini öldürüyor.

Oyun oynarcasına akıl ve mantıktan yoksun kimseler saçma sapan gerekçelerle çocukları babasız bırakıyor. Allah korkusu olan kimsenin gerçekleştirmeyeceği işler bugün hayatın ve evrenin sahibinin kim olduğunun görmezden gelinmesinden kaynaklanıyor.

Doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi üzerinde etraflıca düşünülmesi gereken soruları gün yüzüne çıkarttı. Meseleyi “meslek cinayeti” tartışmasına indirgemek hatalı olacaktır. Hata varsa zaten araştırılır ama ölümü kabul etmekten yoksun sorunlu bir zihnin kendisini ve tedavi için başvurulan kişiyi öldürmesi daha farklı bir probleme işaret ediyor! Şiddet sarmalı gittikçe cinnete dönüşüyor!

HABERE YORUM KAT

10 Yorum