1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şeyh Raid Salah’tan Aksa Uyarısı
Şeyh Raid Salah’tan Aksa Uyarısı

Şeyh Raid Salah’tan Aksa Uyarısı

1948 Filistin İslami Hareketi lideri Raid Salah, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı zamansal olarak ikiye bölmek istediğini belirtti.

21 Mayıs 2013 Salı 15:27A+A-

 

Mavi Marmara davasını izlemek üzere İstanbul'a gelen 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin'de İsrail işgali  bitmediği sürece bölgeye barış ve huzurun gelmeyeceğini söyledi.

Mabetteki kazıların hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Salah, "Çok üzülerek belirtmeliyim ki Aksa'nın altında kazı  çalışmaları devam ediyor. Şu anda Aksa'nın altındaki tünellerde yapılan çalışmalardan dolayı mescidin bahçesinde çatlaklar ve çökmeler meydana gelmeye başladı. Tarihi ağaçlar, kazı çalışmalarından dolayı kesildi. Mescid-i Aksa'nın Batı tarafında Osmanlı'ya ait olan tarihi yapılar da büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. İsrail, kazı çalışmalarında Emevi, Abbasi, Eyyubi ve Osmanlılara ait birçok eseri ortadan kaldırdı" dedi.

İsrail'in çeşitli planlarla Mesid-i Aksa'yı Yahudileştirmeye çalıştığını savunan Salah, "Çok tehlikeli ve önemli bir nokta var. İsrail, Mescid-i Aksa'yı yıkıp yerine siyon mabedi yapmak istiyor. Siyon mabedini inşa edebilmesi için Yahudileri Aksa'yı yıkmaya davet ediyor. İsrail, Aksa'yı zamansal olarak ikiye bölmeye çalışıyor. Nihai hedefleri, mescidi belli saatlerde Yahudilere, geri kalan saatlerde ise Müslümalara açmaktır. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. İsrail'in ikinci planı ise mescidi mekansal olarak bölmektir. Ancak şunu belirtmeliyiz ki İsrail'in Aksa'da bir karış toprak bile olsa hiçbir hakkı yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

UNESCO'yu Mescid-i Aksa'nın altında devam eden İsrail kazılarına sessiz kalmakla eleştiren Salah, "Şahsen UNESCO'ya güvenmiyorum. Bu iş UNESCO ile olacak iş değil. Tak çare işgalin son bulmasıdır" ifadelerini kulandı.

Salah, Batı Şeria'da İsrail'in başlattığı iddia edilen otobüs ayrımcılığı ile ilgili olarak ise "Böyle bir şey görmedim. Çok da üzerinde durmadım. Çünkü bizi aynı otobüse koysalar da işgal devam ediyor" dedi. 

 

HABERE YORUM KAT