1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Şevki Yılmaz’dan hakkaniyetli af talebi
Şevki Yılmaz’dan hakkaniyetli af talebi

Şevki Yılmaz’dan hakkaniyetli af talebi

Eski Milletvekili Şevki Yılmaz FETÖ yargılamalarında mağdur olanlar için af talebinde bulundu

02 Mart 2023 Perşembe 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

15 Temmuz Darbe Girişimi, Türkiye’ye tank ve uçaklarla veremediği zararı başka bir şekilde verdi. Darbe girişiminin ardından darbeye bulaşmamış insanlar basit bağlantılarla Gülencilerle ilişkilendirilerek ağır mahkûmiyetlere çarptırıldılar.  

Dershanede öğretmenlik veya idarecilik, Bank Asya’ya para yatırmak, kermeste sorumluluk almak gibi komik sebeplerle verilen mahkumiyet kararları maşeri vicdanı yaraladı. Hapishanede ağır hastalık şartlarına rağmen cezası ertelenmeyen mahkumlar, yakınlarının hastalıklarına karşın cezaları hafifletilmeyen mahkumların ise durumu işi iyice kötüleştirdi.

Bir şekilde bazı iyileştirmeler yapılsa dahi üzerinden yıllar geçen darbe girişiminin hukuk mağdurları artık çözüm bekliyor. Eski Milletvekili Şevki Yılmaz da FETÖ yargılamalarında mağdur olanlar için af talebinde bulundu.

basliksiz-005.jpeg

Tutuklu annesini yanında istiyen 6 yaşındaki kanser hastası Yusuf Kerim’den hareketli hakkaniyetli ve vicdanlı bir çağrıda bulunan Şevki Yılmaz’ın bu sözleri umulur ki yetkililer tarafından dikkate alınır!

 

HABERE YORUM KAT

12 Yorum