1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ses Kayıtlarını Haber Yapmak Yasaklanmamalı
Ses Kayıtlarını Haber Yapmak Yasaklanmamalı

Ses Kayıtlarını Haber Yapmak Yasaklanmamalı

Ses kayıtlarını haber yapmanın yasaklanmaya çalışıldığı bir dönemde Balanlı'ya ait olduğu iddia edilen şok bir ses kaydı yayınlandı.

05 Haziran 2012 Salı 00:14A+A-

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi:

Twitter'da yayın yapan Ses-TV adresinde yeni bir ses kaydı yayınlandı. Dailymotion.com'dan alındığı belirtilen ses kaydında Cumhurbaşkanı ve Başbakan tehdit ediliyor.

Genel af bekliyorlar

İnternete düşen ve Balyoz Davası kapsamında tutuklanan Org. Bilgin Balanlı’ya ait olduğu iddia edilen ses kaydında, "Cumhurbaşkanı ya da başbakan düzeyinde bu yaşananların hesabı mutlaka sorulacak" deniliyor. Tehditler savuran Balanlı, hükümetin kendileri için genel kapsamlı bir af çıkaracağını ifade ediyor, serbest kaldıklarında hükümetten hesap soracaklarını öne sürüyor.  

Geri adım atılmamalı

Adalet Komisyonu'nda kabul edilen 3. Yargı Paketi taslağında yer alan ses kayıtlarına yönelik düzenlemenin konuşulduğu günlerde internete düşen ses kaydını değerlendiren Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Fidan, Tehlikenin halen sürdüğünü ve derin çetelerin uykuda beklediğini söyledi. Hükümeti uyaran Fidan, çetelerle mücadelede geri adım atılmamasını, basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını istedi.

Kazanımlar kaybedilmesin

3. Yargı Paketinin çetelerle mücadele eden basın mensuplarının önüne setler koyduğunu ifade eden Fidan, “Bu kaçıncı ses kaydı. Her ses kaydında birilerinin halen darbe ümidi içinde olduğunu ve tehditler savurarak mücadele edeceklerini deklare ettiklerini görüyoruz. En büyük hayalleri ise ‘serbest kalmak…’ Maalesef artık o kadar iddialı konuşuyorlar ki ‘genel af’tan söz ederek kısa süre içersinde cezaevinden çıkacaklarını söyleyebiliyorlar. Çıktıklarında da halktan ve hükümetten hesap soracaklarını belirtmekten de çekinmiyorlar. Başlangıçtan bu yana gelinen bu noktada elde edilen kazanımların kaybedilmesi Türkiye için bir felaket olacaktır. Onun için hükümet bu konuda atacağı her adıma dikkat ederek, kamuoyundan yükselen sese kulak vermeye davet ediyoruz” dedi.

Basın özgürlüğü unutulmamalı

Fidan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tehlikenin farkında olduğuna inandığımız hükümetin baskı propagandalarına boyun eğeceğini inanmıyorum. İhtimal de vermiyorum. Beklentimiz ihtilal anayasasından kurtularak, milletimizin özlemini duyduğu özgürlüğe kavuşmasıdır. Bu konuda öncelik basın özgürlüğünün öne çıkarılmasıdır.” 

MİLAT

 

HABERE YORUM KAT