1. HABERLER

  2. HABER

  3. Serter: "Yaptığım En İyi Şey İkna Odalarıydı"
Serter: Yaptığım En İyi Şey İkna Odalarıydı

Serter: "Yaptığım En İyi Şey İkna Odalarıydı"

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, "Vicdanen pırıl pırılım. Hayatta yaptığım en iyi şey ikna odalarıydı" dedi.

16 Mart 2012 Cuma 14:30A+A-

28 Şubat dönemin en önemli hususlarından biri olan "ikna odaları"yla anılan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, "Vicdanen pırıl pırılım. Hayatta yaptığım en iyi şey ikna odalarıydı" dedi.

Serter'e tepki gösteren ikna odası mağduru öğrencilerden Hanife Gökdemir ise,"Vicdanen pırıl pırılsa elindeki görüntüleri yetkililere versin" diye konuştu.

Başörtülü öğrencilere üniversite kapılarını kapatan 'ikna odaları' 28 Şubat post-modern darbe sürecinin en önemli detaylarından...

"İkna odaları"nın kurucusu olan dönemin İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter, söz konusu uygulama nedeniyle eleştirilerin odağı oldu.

Serter, 28 Şubat'ın 15. yılında ikna odalarını savundu. Katıldığı bir televizyon programında, üniversiteye kayıt için gelen başörtülü öğrencileri özel bir odaya alarak başörtülerini çıkarmaları için psikolojik baskı yapılması ile ilgili eleştirileri cevaplayan Serter, "İkna odaları hayatta yaptığım en iyi şeydir" dedi.

"Vicdanen Pırıl Pırılım"

Serter, ikna odalarına alınan kızlarla kendisinin yüz yüze görüşmediğini ileri sürdü.

"Eğer o çocuklara o günkü mevzuat, yönetmelik gösterilip de kayıt olmak için şartlar şunlar denmemiş olsaydı, gelin ne olur okuyun denmeseydi, bu kızlarımız şimdi üniversiteye girememiş olacaklardı" sözleriyle kendisini savundu.

Bu odalarda baskı olmadığını belirten Serter, "Konuşulmuş, durum anlatılmıştır, asla baskı olmamıştır. Mevzuatı göstererek okumaları için onların önünü açmaktan başka bir şey yapmadım ben" dedi.

"Zaman zaman haksız saldırılara karşı keşke yapmasaydım, kapının önünde bekleselerdi dediğim oluyor; çünkü çok haksızlık yapıldı bana. Ama sonra düşündüğümde vicdanen pırıl pırılım" diye konuştu.

CNNTÜRK

HABERE YORUM KAT

5 Yorum