1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Serdar Çam'ın özrü kabahatini gölgede bıraktı!
Serdar Çam'ın özrü kabahatini gölgede bıraktı!

Serdar Çam'ın özrü kabahatini gölgede bıraktı!

İhvan'ı terörize olmakla itham eden Bakan Yardımcısı Serdar Çam yeni bir açıklama yaparak "dostlarından" özür dilerken ifadelerinin "çarpıtıldığını" öne sürdü

22 Kasım 2022 Salı 20:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır cuntasının şefi Sisi’nin bir araya gelmesi üzerine yaptığı "dün dündür bugün bugündür" sözünü hatırlatan bir değerlendirme sırasında İhvan hareketi hakkında asılsız iddialar öne süren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, bugün "özrü kabahatinden büyük" bir açıklama yaptı.

İhvan hareketi de maalesef DEAŞ ve bilumum terörist grupların sızmasıyla, parçalanmışlıklarıyla artık eski konumunda değil. Radikalize/terörize edilmiş bir imajı vardır. Patlatılan bombalar, öldürülen masum insanlarla halkın büyük bir kesimi nefret etmiş/ettirilmiş durumda.” ifadeleriyle gündeme gelip eleştirilerin odağına oturan Çam, yeni açıklamasında ifadelerinin çarpıtıldığını iddia etti.

Çam, "İfademdeki kastın, merhum Mursi'nin darbeyle indirilmesinde rol oynayan selefi radikal hareketlerin İhvan'ın içindenmiş gibi görünerek marjinal eylemlere girişmesinin oluşturduğu imaj olduğunun altını tekrar çizmek isterim." dedi.

Birçok iddiasında haksız olsa da Çam'ın açıklamasında kendisini tanıyanlar için ifadelerinin izahata ihtiyacı olmadığı notu ise yerinde olmuş çünkü Serdar beyin tam on ikiden vuran (!) diplomasi yorumlarına yabancı değiliz. Mavi Marmara yorumları da çok geride kalmış değil! Çam 2020 yılında yaptığı başka bir tweet değerlendirmesinde Mavi Marmara sonrası Gazze'deki ablukanın sertleştiği ve Türkiye'nin elinin zayıfladığı gibi garip iddialar öne sürmüştü.

Sayın Çam bugünkü açıklamasında da darbeyi yapan Sisi'ye tek bir kelimede atıfta bulunmadan, darbe döneminde yaşanan süreçleri acıyla gözlemlediğini de ifade ettiğini muğlak bir şekilde beyan etmiş.

Darbeye ve darbeciye açıktan bir şey söylemeden selefileri ve diğer hareketleri mahkum ederek İhvan'ı olumsuz bir tablo içerisinde gösteren Serdar bey "istemeden" üzdüğü dostlarından özür dilerken kendisini eleştiren başkalarını ise art niyetli ve saldırgan olarak tanımlayarak özrünü kabahatinin ötesine taşımayı başarmış!

serdar-cam.jpg

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum