1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sendika başkanının dediğini yapma, yaptığını yap…
Sendika başkanının dediğini yapma, yaptığını yap…

Sendika başkanının dediğini yapma, yaptığını yap…

Eski Eğitim-İş Başkanı Orhan Yıldırım, girmeyin dediği sınava girip başöğretmen oldu!

27 Kasım 2022 Pazar 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Eğitim-Sen’de yaşanan bölünme sonucunda “şahin” Kemalistlerin bir araya gelerek kurdukları öğretmen sendikası olan Eğitim-İş genelde Müslümanları hedef alması hasebiyle haber konusu oluyor.

Bu sefer ise biraz daha farklı bir konu ile gündemi meşgul ediyorlar. Eğitim camiası içinde epey bir tartışmaya sebep olan öğretmen kariyer sınavı, “yapılacak mı?, ertelenecek mi?” tartışmaları arasında gerçekleştirildi. Neredeyse bütün sendikalar sınavın mahiyetine itiraz etmişti.

Eğitim-İş ise tepkisini bir ileri boyuta taşıyarak eylem gerçekleştirmiş ve sınavı boykot çağrısı yapmıştı. Protesto için öğretmenleri sınava girmemeye davet eden Eğitim-İş eski başkanı Orhan Yıldırım, eylem esnasında çıkan arbede sonrasında gözaltına dahi alınmıştı.

Anlaşılan o ki Yıldırım’ın gözaltı süresi epey kısa sürmüş. Zira Orhan Yıldırım gözaltından çıktıktan sonra “boykot” çağrısı yaptığı sınava girip “başöğretmen” olmaya hak kazanmış. Acaba Yıldırım’ın çağrısı ile sınava girmeyen "sendika mücadelesi" verdiği arkadaşları bu duruma ne diyecek?

Belki de Orhan Yıldırım “siz benim dediğimi yapmayın, yaptığımı yapın yahu!” diyerek kendisini savunacaktır kim bilir? Netice olarak ortaya çıkan vasat büyük bir tutarsızlığa işaret ediyor. Orhan Yıldırım “istemem yan cebime koy” kurnazlığı ile başöğretmen olmuş oldu. Kendisini tebrik ediyoruz…

HABERE YORUM KAT

3 Yorum